ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

Share This
Με νέα ΠΝΠ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Πέμπτη αλλά όσα υποκαταστήματα λειτουργούν για τους συνταξιούχους, θα δέχονται και πληρωμές πιστωτικών καρτών, ληξιπρόθεσμων οφειλών. Με νέα ΠΝΠ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Πέμπτη αλλά όσα υποκαταστήματα λειτουργούν για τους συνταξιούχους, θα δέχονται και πληρωμές πιστωτικών καρτών, ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μάλλον εξαιτίας της "βουτιάς" 20% που σημείωσαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε μεν να παρατείνει την τραπεζική αργία τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουλίου αλλά συγχρόνως να διευρύνει τις εργασίες που επιτρέπεται να γίνονται μόνο στα υποκαταστήματα που είναι ανοιχτά για να εξυπηρετούν τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα ανάληψης και που παίρνουν 120 ευρώ. Έτσι, από την Πέμπτη οι πολίτες, σε αυτά τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα που είναι ανοιχτά, θα μπορούν να πληρώσουν: ληξιπρόθεσμες και μη δόσεις πιστωτικών κρατών ή δανείων οφειλές στο Δημόσιο ή ΔΕΚΟ, σε ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες Και οι πληρωμές δεν θα γίνουν μόνο την Πέμπτη αλλά κάθε μέρα στο εξής. Με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 14/7/2015 στο ΦΕΚ, στα υποκαταστήματα των τραπεζών που λειτουργούν μπορούν να πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων και οι εξής πράξεις:
α. Η άπαξ καταβολή ποσού εκατόν είκοσι (120) ευρώ στους συνταξιούχους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί.
β. Οι πληρωμές: αα) ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών δόσεων από τη χρήση πιστωτικής κάρτας και από κάθε είδους δάνειο, και ββ) οφειλών προς το Δημόσιο, προς τις ΔΕΚΟ, προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με κατάθεση μετρητών ή με εντολή μεταφοράς χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό.
γ. Η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων από λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως σε άλλο αντίστοιχο λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα. Σημειώνεται ότι οι πράξεις που αναφέρονται στις παραγράφους β και γ θα παρέχονται και μετά την 16η Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages