Πρεμιέρα για τους «Φασουλήδες με το ρόπαλο» στο ΔΗΠΕΘΕΚ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρεμιέρα για τους «Φασουλήδες με το ρόπαλο»  στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Πρεμιέρα για τους «Φασουλήδες με το ρόπαλο» στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Share This
Πρεμιέρα για τους «Φασουλήδες με το ρόπαλο» την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στο ΔΗΠΕΘΕΚ
Την εμπιστοσύνη του κοινού προσπαθεί να κερδίσει το ΔΗΠΕΘΕΚ Καλαμάτας καθώς όπως είπε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Μαργαρίτης, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, την δεκαετία της κρίσης έχασε την αίγλη του. Ωστόσο παρατήρησε ότι η ανταπόκριση του κοινού είναι θετική . Πάντως γίνεται προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής καθώς το έργο που παίζεται αυτή τη περίοδο “ο Γενικός Γραμματεύς” απευθύνεται στο ευρύ κοινό.
Εν τω μεταξύ η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου , παρουσιάζει το έργο «Οι φασουλήδες με το ρόπαλο», του σπουδαίου δραματουργού Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Το υπέροχο αυτό ποιητικό κείμενο, γραμμένο για παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες που θέλουν να διατηρούν την παιδική τους αθωότητα, αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης. Η αγάπη της Ροζίτας και του Κοκολίκου θα συναντήσει πολλά εμπόδια, αλλά θα έχει αίσιο τέλος, εφόσον η αγάπη νικάει τα πάντα. Η παράσταση, μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων και μουσικής, θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς αλλά και από κούκλες. Το παραμύθι του Ισπανού δραματουργού, που περιγράφει τις περιπέτειες της Ροζίτας και του Κοκολίκου, θα συγκινήσει και θα αγαπηθεί από το παιδικό κοινό χάρις στον ρομαντισμό, τις περιπέτειες και την τρυφερότητά του.
Η παράσταση ανεβαίνει σε:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Θεόδωρου Εσπίριτου
Μουσική: Νίκου Ξανθούλη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Σοφία Κουλέρα, Μαριάμ Ρουχάτζε, Δημήτρης Σταμούλης, Γιώργος Τσαπόγας.
Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στις 11.30 το πρωί, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ και θα παρουσιάζεται τις Κυριακές του Ιανουαρίου στις 11.30 π.μ. (τρεις παραστάσεις). «Οι φασουλήδες με το ρόπαλο» θα εξακολουθήσουν να παίζονται μέχρι το Πάσχα, σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Δημοσθένους 2, τηλ. 27210 82616.
Τιμές εισιτηρίων: παιδικό 5 €, ενηλίκων 12 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages