600.000 ευρώ από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά σε υποτροφίες φοιτητών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

600.000 ευρώ από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά σε υποτροφίες φοιτητών

600.000 ευρώ από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά σε υποτροφίες φοιτητών

Share This
Τις επιταγές που αντιστοιχούν στις υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά του Δήμου Καλαμάτας παρέλαβαν σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, οι δικαιούχοι ή εκπρόσωποί τους. Το ποσόν που αντιστοιχεί σε κάθε υπότροφο αριστούχο φοιτητή, ανέρχεται σε 4.800 ευρώ ετησίως.
Οι φοιτητές που ενισχύονται για την περίοδο 9ος 2019 – 8ος 2020 είναι 8 παλιοί υπότροφοι και 2 καινούργιοι, όλοι με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Τις επιταγές επέδωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και άλλοι αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας.
Πριν την επίδοση των επιταγών, ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Ας είναι αιωνία η μνήμη του Λυκούργου Σκιά.  Ο Λυκούργος Σκιάς γεννήθηκε το 1912, πέθανε το 2000, ήταν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος και όλη την περιουσία του την έδωσε στο Δήμο Καλαμάτας, με την προϋπόθεση τα έσοδα από αυτή την περιουσία να γίνονται υποτροφίες, να υποστηρίζονται τα παιδιά που έχουν καλές επιδόσεις και φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς έχει δωρίσει στο Δήμο σημαντικά ακίνητα. Διέθεσε τα πάντα για το κοινωνικό σύνολο.
Η επιλογή γίνεται από μία επιτροπή, στην οποία μετέχει ο Σεβασμιώτατος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Στην επιτροπή δεν υπάρχει εκπροσώπηση του Δήμου. Εμείς ως Δήμος οφείλουμε να αξιοποιούμε τα ακίνητα που έχουν διατεθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να συγκεντρώνονται όσο περισσότερα χρήματα γίνεται και να τα διαθέτουμε σε σας, ώστε να μπορείτε να σπουδάσετε.
Να πούμε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2008, από τον τότε Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και με την καλή διαχείριση του κληροδοτήματος ο Δήμος έχει διαθέσει μέχρι σήμερα περί των 600.000 ευρώ.
Να έχετε όλοι σας καλές σπουδές».
Οι υπότροφοι είναι οι εξής:
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
  • ΖΥΓΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ – ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  • ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  • ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
  • ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ-ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • ΣΕΝΤΕΜΕΝΤΕ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • ΜΠΙΤΣΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
  • ΠΕΤΡΟΜΙΧΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  • ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΟΥΖΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΑ * (ΝΕΑ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ)
  • ΚΑΡΑΚΑΪΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ* (ΝΕΑ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages