Το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης – Αβεβαιότητα για το εμβόλιο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης – Αβεβαιότητα για το εμβόλιο

Το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης – Αβεβαιότητα για το εμβόλιο

Share This

 Συνεχίζεται η επέλαση του κοροναϊού στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τις 11.000 ενώ σήμερα κατέληξε ένας ακόμα ασθενής που είχε προσβληθεί από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 286.
Οι ελπίδες βασίζονται σε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, για το οποίο υπάρχει αβεβαιότητα για το πότε θα είναι έτοιμο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα χειρότερα αναμένονται τον χειμώνα, με την επιστημονική κοινότητα να εκφράζει φόβους για «κοκτέιλ» κοροναϊού και γρίπης, με τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο θα θεωρούνται οι πιο κρίσιμοι μήνες.
Αυτό το φθινόπωρο, όμως, για πρώτη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εποχική γρίπη εν μέσω μιας άλλης πανδημίας.
Μέχρι τώρα, όπως αναφέρουν επιστήμονες του ΕΚΠΑ,  παραμένουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το πώς η εποχική γρίπη μπορεί να επηρεάσει την πανδημία Covid-19 και το αντίστροφο.
Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιδεινώσει η συν-λοίμωξη με τη γρίπη την πορεία της COVID-19; Θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία από το COVID-19 ο εμβολιασμός κατά της γρίπης;
Όπως αναφέρουν  απαιτούνται ταχύτερα και ευρύτερα διαθέσιμα διαγνωστικά τεστ δοκιμές για τη διάκριση μεταξύ COVID-19 και γρίπης, οι οποίες έχουν παρόμοια συμπτώματα, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά απαιτούν διαφορετικές θεραπείες.
Δεύτερον, μια «κακή» σεζόν γρίπης – λόγω πιο μολυσματικών στελεχών, ανεπαρκών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού ή και τα δύο – σε συνδυασμό με την πανδημία COVID-19 που δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερκορεσμό τα ήδη επιβαρυμένα τμήματα επειγόντων περιστατικών και ΜΕΘ.
Η διάκριση μεταξύ γρίπης και COVID-19 έχει εξαιρετική σημασία. Ενώ η πορεία της γρίπης είναι ταχεία, η COVID-19 ακολουθεί μια πιο μακρά και απρόβλεπτη πορεία. Η γνώση του αιτίου των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό είναι λοιπόν σημαντική για ξέρουν οι γιατροί τι να περιμένουν .A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages