Μάκαρης: Είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι εμείς μπορούμε να φέρουμε τη “Δικαιοσύνη παντού” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μάκαρης: Είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι εμείς μπορούμε να φέρουμε τη “Δικαιοσύνη παντού”

Μάκαρης: Είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι εμείς μπορούμε να φέρουμε τη “Δικαιοσύνη παντού”

Share This

 


«Η απόφαση να θέσω υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι για μένα απόφαση ευθύνης αλλά και χαράς.

Είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί το σύνθημα “Δικαιοσύνη παντού” και το εννοεί και το έχουν ανάγκη οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Το να έχει ο πολίτης πρόσβαση στο ΕΣΥ είναι θέμα δικαιοσύνης, το να λειτουργεί η αυτοδιοίκηση δημοκρατικά είναι θέμα δικαιοσύνης, το να προστατεύσουμε το περιβάλλον για να μπορέσουμε να το παραδώσουμε ζωντανό στις επόμενες γενιές είναι θέμα δικαιοσύνης, το να λειτουργούν τα σχολεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς, σε κατάλληλες αίθουσες και σε ασφαλή κτίρια, με όλα τα απαραίτητα μέσα είναι θέμα δικαιοσύνης.» Αναφέρει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Μάκαρης σε γραπτή του δήλωση.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

Φίλες και φίλοι, ως υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εύχομαι και ζητώ από τους δημοκρατικούς πολίτες, ενόψει της εκλογικής μάχης που έχουμε μπροστά μας, να αξιολογήσουν πολιτικές, προγράμματα, πρόσωπα και να επιλέξουν ό,τι κατά την κρίση τους είναι καλύτερο για την κοινωνία και άρα την Ελλάδα.

Καλώ τους Μεσσήνιους να αναλογιστούν ότι είμαι μάχιμος γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και εργάζομαι με μεγάλη ευαισθησία για τον ασθενή και τη δημόσια υγεία.

Υπηρετώ με μεγάλη αγάπη την ιατρική επιστήμη και έχω εκπονήσει ή συμμετάσχει σε σημαντικές επιστημονικές έρευνες, όπως για το πόσο επιδεινώθηκαν οι δείκτες των καρδιαγγειακών παθήσεων κατά την οικονομική κρίση αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες του πολυφαινολικού ελαιολάδου στην καρδιαγγειακή υγεία. Παράλληλα διοργάνωσα στην Μεσσηνία την δράση προληπτικής ιατρικής «μήνας υπέρτασης» και συμμετείχα στο πρόγραμμα του Δημόκριτου για την αέρια ρύπανση στην Μεσσηνία.

Υπηρετώ το δημόσιο σύστημα υγείας και ως αιρετός εκπρόσωπός των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και ως γραμματέας σήμερα του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και ως πρόεδρος στο παρελθόν αναδεικνύοντας τα προβλήματα υποστελέχωσης, προτείνοντας λύσεις.

Έχω εργαστεί εθελοντικά για την υγεία των αδύναμων συμπολιτών μας στα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης συμβάλλοντας στην λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων στην Παλλήνη Αττικής. Έχω ξεκινήσει Ιατρείο προληπτικής καρδιολογίας και διακοπής καπνίσματος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων κινδύνου.

Καλώ τους Μεσσήνιους να θυμηθούν πόσους αγώνες και τι προσπάθειες έχουμε καταβάλει, πολλές φορές μαζί, εγώ ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, εκείνοι ως ενεργοί δημότες. Αγώνες για τον “Κλεισθένη” και την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στο χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου αλλά και στο Ασπρόχωμα και τον Βιολογικό Καθαρισμό. Αγώνες κατά της τσιμεντοποίησης του προλιμένα της Καλαμάτας, κατά των φαραωνικών παρεμβάσεων στην κοίτη του Νέδοντα, για την προστασία και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, για την προστασία της δυτικής παραλίας από τη διέλευση ενός νέου αυτοκινητόδρομου, για την προστασία του ποταμού Άρι κ.ά. Παράλληλα αγωνιστήκαμε για την ανάδειξη των αρχαίων της πλατείας της Υπαπαντής και για την προώθηση της μεσόγειας χάραξης του δρόμου  Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη.

Τα θέματα του περιβάλλοντος μαζί με τα θέματα υγείας και ήταν και είναι πάντα μεταξύ των ζητημάτων που με ευαισθητοποιούν πιο πολύ. Mε ιδιαίτερη διάθεση, χαρά και δημιουργικότητα συμμετείχα στη προετοιμασία του φακέλου, χάρη στον οποίο η Καλαμάτα είναι πια μια από τις 100 πόλεις της Ευρώπης που έχουν ενταχθεί στην Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων μέχρι το 2030.

Φίλες και φίλοι, η απόφαση να θέσω υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι για μένα απόφαση ευθύνης αλλά και χαράς.

Είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί το σύνθημα “Δικαιοσύνη παντού” και το εννοεί και το έχουν ανάγκη οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Το να έχει ο πολίτης πρόσβαση στο ΕΣΥ είναι θέμα δικαιοσύνης, το να λειτουργεί η αυτοδιοίκηση δημοκρατικά είναι θέμα δικαιοσύνης, το να προστατεύσουμε το περιβάλλον για να μπορέσουμε να το παραδώσουμε ζωντανό στις επόμενες γενιές είναι θέμα δικαιοσύνης, το να λειτουργούν τα σχολεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς, σε κατάλληλες αίθουσες και σε ασφαλή κτίρια, με όλα τα απαραίτητα μέσα είναι θέμα δικαιοσύνης.

Είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι ναι, εμείς μπορούμε να φέρουμε τη “Δικαιοσύνη παντού”. Χρειάζεται όμως αγώνας και καλώ όλες και όλους μαζί και την καθεμία και τον καθένα χωριστά, να δώσουμε τη μάχη, να την κερδίσουμε και να ξαναφέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τις ανάγκες και τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εύχομαι λοιπόν «καλό αγώνα!» για την πολιτική αλλαγή που όλοι έχουμε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages