Προβληματισμός και απαισιοδοξία για τo ελαιόλαδο... - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Προβληματισμός και απαισιοδοξία για τo ελαιόλαδο...

Προβληματισμός και απαισιοδοξία για τo ελαιόλαδο...

Share This
«Μέχρι τα Χριστούγεννα η τιμή παραγωγού ήταν 2,10. Τώρα, λόγω των αργιών στην Ιταλία, δεν έχουμε φορτώσει και δεν υπάρχει τιμή, περιμένουμε να περάσουν οι γιορτές και θα δούμε» μας είπε χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Ηλίας Βαρούτσος, σχετικά με την αγορά του ελαιολάδου στην περιοχή του.
Στο ερώτημα εάν μπορεί να κάνει κάποια εκτίμηση για τη συνέχεια, ο κ. Βαρούτσος απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους Ιταλούς, αν και, σε σχέση με πέρυσι, έχει μειωθεί η ζήτηση και από την πλευρά τους, αφού και αυτοί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».
2,25 η ΕΑΣ
Εν τω μεταξύ, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας συνεχίζει να αγοράζει ελαιόλαδο με επιταγή τριών μηνών στην τιμή των 2,25 ευρώ το κιλό, από τα 2,30 που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες μέρες. Όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης, υπάρχουν παραγωγοί που ανταποκρίνονται, αλλά προφανώς οι περισσότεροι θέλουν μετρητά, καθώς υπάρχει έλλειψη ρευστότητας.
«Άλλες χρονιές είχαμε την πολυτέλεια να δίνουμε προκαταβολή 2 ευρώ, για την οποία κάποιοι μας κατηγορούσαν και τη δαιμονοποιούσαν κιόλας. Όπως φαίνεται, τότε μάλλον στηριζόταν το προϊόν, ενώ τώρα που δεν υπάρχει προκαταβολή βλέπουμε ότι πέφτει. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι, στους παραγωγούς που θα μας εμπιστευθούν, να δώσουμε κάτι καλύτερο».
Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages