Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πέρασμα του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ από την Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πέρασμα του προγράμματος  ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ από την Καλαμάτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πέρασμα του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ από την Καλαμάτα

Share This
Η εβδομάδα που πέρασε (22-25/6) ήταν για την Καλαμάτα  μια εβδομάδα πλούσια σε δράσεις με βασικό άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ – Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό, που υλοποιούν το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ). Το ολοκληρωμένο πακέτο παρεμβάσεων που απευθύνθηκε σε ομάδες πολιτών και αρμόδιους φορείς, κέρδισε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και έθεσε τις βάσεις για ευρεία ενημέρωση και δικτύωση σε σχέση με τη διαχείριση του αστικού νερού.
Το απόγευμα της  Τρίτης 23 Ιουνίου, στον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους, πραγματοποιήθηκε διαδραστικό δρώμενο δρόμου, το οποίο συγκέντρωσε το ζωηρό ενδιαφέρον των πολιτών και κατέγραψε τις απόψεις τους σε σχέση με τη διαχείριση των υδατικών πόρων και το ρόλο που επιθυμούν να διαδραματίσουν οι ίδιοι στο πεδίο αυτό.
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου  ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, η Διευθύντρια της ΕΔΕΥΑ κ. Όλγα Κοτσελίδου, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Ιωάννης Καμβυσίδης, και η Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κ. Λουκία Καλαϊτζή παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα τους στόχους, τις προτεραιότητες και το πλαίσιο δράσεων του προγράμματος στην περιοχή της Καλαμάτας.
Παράλληλα, και με στόχο τη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας της ΔΕΥΑ Καλαμάτας με το κοινό,  πραγματοποιήθηκε διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στα στελέχη της, στις 23 & 25 Ιουνίου, με κεντρικό άξονα μεθοδολογίες συμμετοχικών διαδικασιών, επικοινωνίας, διοργάνωσης εκστρατειών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Στη διάρκεια της 4ημερης επίσκεψης του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις  με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της τοπικής ΔΕΥΑ,  του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Αβίας, Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, του ΤΕΕ - Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Επιστέγασμα των πιο πάνω δράσεων αποτέλεσε το ανοιχτό εργαστήριο διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουνίου, με συμμετοχή πολιτών και φορέων της Καλαμάτας. Στη διάρκεια της  συγκεκριμένης συνάντησης, οι συμμετέχοντες ανέδειξαν, ως κυριότερα προβλήματα της περιοχής,  τα πεπαλαιωμένα δίκτυα και την ελλειμματική επικοινωνία μεταξύ ΔΕΥΑΚ και πολιτών/χρηστών. Παράλληλα όμως, και μέσα από διαδικασίες συντονισμένης διαβούλευσης,  διατυπώθηκαν και αντίστοιχες προτάσεις όπως η συγκρότηση ειδικών επιτροπών μέσα στη ΔΕΥΑΚ με στόχο την αξιοποίηση πόρων  για την μακροπρόθεσμη αντικατάσταση του δικτύου και την ενίσχυση της επικοινωνιακής της πολιτικής.
Μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει και δεύτερη επίσκεψη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στην Καλαμάτα, στη διάρκεια της οποίας θα υλοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή προς όλους τους πολίτες της Καλαμάτας, καθώς και πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε πάνω από 1.000 μαθητές της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages