Μέσω τηλεδιάσκεψης για πρώτη φορά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μέσω τηλεδιάσκεψης για πρώτη φορά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Μέσω τηλεδιάσκεψης για πρώτη φορά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Share This
Μέσω τηλεδιάσκεψης, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου, η συνεδρίαση του Σώματος, χθες Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σε συναινετικό κλίμα, υπήρξε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και την εφαρμογή των οδηγιών και των αποφάσεων κεντρικά από τον ΕΟΔΥ και τα συναρμόδια Υπουργεία.
Ομόφωνα το Δ.Σ. ενέκρινε το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορούσε τη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού και ελάφρυνσης των πληγεισών επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Την παράταση της προθεσμίας καταβολής οφειλών, δόσεων ρύθμισης και τμηματικής καταβολής διευκόλυνσης οφειλών των πληγεισών επιχειρήσεων (σύμφωνα με τους ΚΑΔ που έχουν ανακοινωθεί ή και άλλους που θα ανακοινωθούν μελλοντικά), για το χρονικό διάστημα από την λήψη της απόφασης μέχρι την 31/7/2020.
Β) Την μηδενική καταβολή είσπραξης οφειλών των ανωτέρω πληγεισών επιχειρήσεων, που αφορούν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη καθαριότητας, για το χρονικό διάστημα (αναλογικά) που η κυβέρνηση θα λάβει σχετική απόφαση οι επιχειρήσεις αυτές να παραμείνουν κλειστές.
Γ) Την αναστολή είσπραξης οφειλόμενων φόρων και τελών (π.χ. τέλος παρεπιδημούντων 0,5%, 5% κ.λπ) έως την 31/7/2020.
Δ) Την μηδενική καταβολή αντιτίμου για την κατάληψη θέσης στάθμευσης στα σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και στα parking του Δήμου στον Νέδοντα και την ΚΑΚ έως την 30/4/2020.
Ε) Την μηδενική καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages