ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ σε δήμους για την απολύμανση κοινόχρηστων χώρων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ σε δήμους για την απολύμανση κοινόχρηστων χώρων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ σε δήμους για την απολύμανση κοινόχρηστων χώρων

Share This
Οδηγίες για τον τρόπο που θα διενεργούνται οι απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων δίνει στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, με σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς όλους τους ΟΤΑ.
Στο εν λόγω έγγραφο, σημειώνονται τα εξής:
“Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού (SARS-CoV-2) στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκοσμίως και ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή μετάδοσης της νόσου, λόγω της πιθανής επιβίωσης του ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον για αρκετές ημέρες, οι χώροι και οι περιοχές που έχουν πιθανά μολυνθεί από τον ιό πρέπει να απολυμαίνονται πριν την επαναχρησιμοποίηση τους. Ενδεικτικά αναφέρονται κοινόχρηστοι χώροι του δήμου π.χ. πλατείες, παγκάκια, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, στάσεις λεωφορείων κλπ.
Παρ’ ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των διάφορων απολυμαντικών μέσων κατά του συγκεκριμένου ιού, είναι απαραίτητη η χρήση προϊόντων που περιέχουν αντιμικροβιακούς παράγοντες αποτελεσματικούς κατά των κορωνοϊών.
Σε κάθε περίπτωση για την διενέργεια εφαρμογών απολύμανσης σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής:
Η εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού μέσω ψεκασμού χαμηλής πίεσης.
Τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες απολύμανσης θα είναι εγκεκριμένα για ανάλογη χρήση από τον ΕΟΦ και κατά περίπτωση και από άλλον αρμόδιο φορέα.
Η χρήση του εγκεκριμένου σκευάσματος θα πραγματοποιείται ακολουθώντας πιστά την ετικέτα του και το έντυπο με τις οδηγίες ασφαλούς και ορθής χρήσης του (Μaterial Safety Data Sheet), ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα του αλλά και η ασφάλεια για τον χρήστη, τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον.
Κατά τη χρήση τους από το προσωπικό θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας. Ο προστατευτικός ατομικός εξοπλισμός περιλαμβάνει:
– Μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας FFP2 ή FFP3
– Προστατευτικά γυαλιά
– Προστατευτική φόρμα, αδιάβροχη, με μακριά μανίκια, μίας χρήσης
– Γάντια μίας χρήσης
Να γίνεται έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, τόσο για τις ενέργειες, όσο και για τις επιφάνειες και τους χώρους που θα απολυμανθούν.
Η ψεκαζόμενη περιοχή θα πρέπει να επιτηρείται με ευθύνη του φορέα σας προκειμένου να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά την διάρκεια των ψεκασμών (κατά προτίμηση από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί).
Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω, παραμένοντας στην διάθεσή σας στο πλαίσιο της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages