ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Share This
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στην ενδοχώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες της χώρας και εκπροσώπους της ΚΕΔΕ. Στην ατζέντα της συζήτησης, εκτός από τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, τίθεται το θέμα των μέτρων αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού. Παράλληλα, θα συζητηθούν σημαντικά θέματα για την Αυτοδιοίκηση, όπως το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το νέο ΕΣΠΑ, οι ελλείψεις προσωπικού, καθώς και η μεταρρύθμιση του κράτους και οι συναρμοδιότητες στο πλαίσιο της νομοθεσίας που προετοιμάζει το ΥΠΕΣ. 
Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση «να βάλει πλάτη» στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και με αυτή την έννοια η απόφαση να τεθούν επί τάπητος θέματα που αφορούν ευρύτερα την Αυτοδιοίκηση στη σημερινή συνάντηση στέλνει το μήνυμα ότι υπάρχει πραγματικά η διάθεση να συζητηθούν τα αναγκαία κατά περίπτωση αντισταθμιστικά μέτρα και να ενισχυθούν οι τοπικές αρχές. 
 Χθες, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης παρευρέθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος προκειμένου να ενημερώσει τους περιφερειάρχες για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό/ προσφυγικό, να εξηγήσει το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και να ζητήσει τη στήριξη των περιφερειαρχών στον διαμοιρασμό των ανθρώπων που θα έλθουν στην ενδοχώρα προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών. Ο υπουργός δεν προσήλθε στη συνεδρίαση με συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους της κυβέρνησης, ωστόσο από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητήθηκαν οι απαιτήσεις για φιλοξενία σε αριθμούς ανά περιφέρεια ώστε να διαμορφωθούν οι προτάσεις χωροθέτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages