Ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για την στήριξη των εργαζομένων & των πολιτών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για την στήριξη των εργαζομένων & των πολιτών

Ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για την στήριξη των εργαζομένων & των πολιτών

Share This
Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Μεσσηνίας  καταθέτουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους. Πολλά από τα παρακάτω αιτήματα τα έχουμε ήδη διαβιβάσει στους Δημάρχους της περιοχής το προηγούμενο διάστημα.
Διεκδικούμε:
§  Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς των  Δήμων  για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
§  Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
§  Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
§  Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
§  Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
§  Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
§  Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου και των κατάλληλων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους (τζάμια, αντισηπτικά, αποσυμφόρηση γραφείων κ.α)
§  Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
§  Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους (με υπηρεσίες delivery κ.λ.π.)
§  Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στους Δήμους, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους της Μεσσηνίας
§  Οικονομάκος Δημήτρης-Καλαμάτας
§  Νιάρχος Τάσος-Καλαμάτας
§  Αποστολοπούλου Σοφία –Πύλου Νέστορος
§  Θεοδωρακόπουλος Χρήστος-Μεσσήνης
§  Κουκούμης Σαράντος –Τριφυλίας
§  Ρειτζόπουλος Κώστας-Οιχαλίας
§  Ταβουλαρέας Πέτρος-Δυτικής Μάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages