Πανελλήνιες 2020 -ΕΠΑΛ: για το νερό το θέμα στα Νέα Ελληνικά - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Πανελλήνιες 2020 -ΕΠΑΛ: για το νερό το θέμα στα Νέα Ελληνικά

Πανελλήνιες 2020 -ΕΠΑΛ: για το νερό το θέμα στα Νέα Ελληνικά

Share This
Στα Νέα Ελληνικά εξετάστηκαν σήμερα, Τρίτη (16/6), οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2020.
Τα θέματα τα οποία «έπεσαν» στους φετινούς υποψηφίους ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 10:00 από το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ πήραν τη σκυτάλη από τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν χθες, Δευτέρα (15/06), στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα για τα ΕΠΑΛ στα Νέα Ελληνικά
Μία ομιλία, που απευθύνεται στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριες τους, με θέμα τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο, κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.
Το κείμενο στο οποίο βασίστηκε το θέμα της έκθεσης και οι ερωτήσεις, ήταν διασκευή άρθρου του Κοσμά Βίδου για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, το οποίο δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε εβδομαδιαίο περιοδικό.
Στο δεύτερο μέρος της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω σε απόσπασμα που προέρχεται από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο «Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη» (μετάφραση Έφη Καλλιφατίδη, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, 1989), με τίτλο: «Πού είναι πιο γαλάζιος ο ποταμός».
Στην ιστορία, ο ήρωας εργάζεται ως αχθοφόρος σε μια εταιρεία για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του. Στη δουλειά του και στο καφενείο ακούει διαρκώς ιστορίες που αποκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με την κερδοσκοπία στα τρόφιμα και αποφασίζει να δράσει.
Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages