Γ. Λαμπρόπουλος: “Να παραμείνει σε λειτουργία, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γ. Λαμπρόπουλος: “Να παραμείνει σε λειτουργία, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα”

Γ. Λαμπρόπουλος: “Να παραμείνει σε λειτουργία, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα”

Share This
Την αναγκαιότητα να ανακληθεί, η απόφαση της προηγούμενης  Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας και  να παραμείνει σε λειτουργία, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα, τονίζει  σε ερώτηση του, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Γιάννης Λαπρόπουλος. 
Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου:     
 “Όπως είναι γνωστόν, από το έτος 2017, ύστερα από εισήγηση του τότε Αρχηγού Στρατού και σύμφωνη γνώμη του τότε Υπουργού Άμυνας, αποφασίστηκε για λόγους οικονομίας η παύση λειτουργίας του 9ου Συντάγματος Καλαμάτας, ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, οι οποίοι παρουσιάζονται πλέον, ανεκπαίδευτοι κατευθείαν σε ακριτικές μάχιμες Μονάδες.
Το νέο σύστημα, κατά γενική αποδοχή απέτυχε για τους παρακάτω λόγους:
  • όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε οικονομία, αλλά αντιθέτως, υπήρξε οικονομική επιβάρυνση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς και στις οικογένειες των Νεοσυλλέκτων, που δεν μπορούν να τους επισκέπτονται, ούτε στις ορκωμοσίες.
  • Οι Μονάδες στην παραμεθόριο επιβαρύνονται με το επιπλέον έργο της εκπαίδευσης των Νεοσυλλέκτων, των οποίων η προσαρμογή, δεν είναι εύκολη όταν τοποθετούνται κατευθείαν στα σύνορα.
  • Πάντοτε και παντού, τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, ήταν στα μετόπισθεν και αυτό εξυπηρετεί και στο ενδεχόμενο επιστράτευσης.
  • Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας διαθέτει τις πιο καινούργιες εγκαταστάσεις απ΄όλα τα στρατόπεδα της χώρας, έχει μικρό κόστος συντήρησης και είναι το καλύτερο, από πλευράς καιρικών συνθηκών για εκπαίδευση και διαμονή των νεοσύλλεκτων οπλιτών μας. 
  • Η παρουσία του 9ου Συντάγματος στην πόλη της Καλαμάτας, για περίπου ενάμιση αιώνα, είναι συνδεδεμένη, με την μεγάλη προσφορά του Μεσσηνιακού Λαού, στους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, με την οικονομία της τοπικής κοινωνίας, καθώς και με δύσκολες στιγμές, όπως σεισμούς, πυρκαγιές, και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Η Καλαμάτα διαθέτει Αεροδρόμιο, λιμάνι, καινούργιο νοσοκομείο και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας για σύνδεση με την Αθήνα σε δύο περίπου ώρες.
Κατόπιν, όλων των παραπάνω, καθίσταται αναγκαίο, όπως επανεξεταστεί η προηγούμενη απόφαση, διότι η επιμονή στο λάθος, είναι διπλό λάθος.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Θα ανακληθεί, η προηγούμενη απόφαση, της τότε Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας, ώστε να παραμείνει σε λειτουργία, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages