Οπτικοακουστικό αφιέρωμα για την Κωνσταντινούπολη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οπτικοακουστικό αφιέρωμα για την Κωνσταντινούπολη

Οπτικοακουστικό αφιέρωμα για την Κωνσταντινούπολη

Share This
Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ και η Ένωση επαγγελματιών καλλιτεχνών φωτογράφων νοτιοδυτικής Πελοποννήσου καλεί τους Μεσσήνιους που έχουν ταξιδέψει και έχουν αποθανατίσει φωτογραφικά  την Κωνσταντινούπολη τα τελευταία  40 χρόνια να μας στείλουν έως  5 φωτογραφίες της επιλογής τους προκειμένου να τις παρουσιάσουμε σε ειδικό  οπτικοακουστικό αφιέρωμα  στην Κωνσταντινούπολη που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Σε δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
“Προτρέπουμε και καλούμε  όσους ενδιαφέρονται να μας μιλήσουν για τις φωτογραφίες τους και για την εμπειρία τους από την Πόλη.
Οι φωτογραφίες μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο peldocfest@gmail.com ή στο info@chronischronopoulos.com με την αναφορά του ονόματός σας, στοιχεία επικοινωνίας και την χρονιά λήψης της φωτογραφίας.
Όσες είναι τυπωμένες σε χαρτί και δεν υπάρχει τρόπος να σκαναριστούν από τους ενδιαφερόμενους, μπορούν να αποσταλούν στα γραφεία του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Μπενάκη 11 ( τηλ. 27210 22376) ή στο φωτογραφείο του Χρόνη  Χρονόπουλου στην οδό  Βασ. Γεωργίου Α & Ασκληπιού 29 (τηλ. 27210 29001).Οι φωτογραφίες θα σκαναρίζονται  και θα σας επιστρέφονται  άμεσα.
ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 
Τhe Εye of Ιstanbul / Τα μάτια της Πόλης των Binnur Karaevli, Fatih Kaymak (60’) 
Η ιστορία του Αρά Γκιουλέρ, του θρυλικού Τουρκοαρμένιου φωτογράφου ο οποίος, στα 87, παραμένει ένας σύνθετος και αξέχαστος χαρακτήρας: οξυδερκής, ασεβής, πνευματώδης και φιλοσοφημένος. Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές που αποτύπωσαν τη ζωή των ανθρώπων και σημαντικά ιστορικά γεγονότα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία. Παρ’ όλα αυτά, το αρχείο του δεν άνοιξε ποτέ σε μελετητές, αλλά παραμένει στοιβαγμένο σε κουτιά στο γραφείο του. Στενός φίλος του Ανρί-Καρτιέ Μπρεσόν, ο Αρά πιστεύει επίσης ότι πρέπει να εστιάζουμε στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση την αποφασιστική στιγμή. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον Αρά καθώς προετοιμάζεται για την αναδρομική έκθεσή του. Θυμάται τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις πλέον εμβληματικές φωτογραφίες του, κάνοντάς τες έτσι ακόμη πιο ζωντανές.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Φωτογραφίες ταξιδιωτών και επισκεπτών από την Μεσσηνία  που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία 40  χρόνια.  Ο κάθε φωτογράφος καλείται να μιλήσει για την Πόλη μέσα από τις δικές του φωτογραφίες.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Η βραδιά θα κλείσει με πολίτικα τραγούδια”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages