Μάκαρης: Ένα 40% των πολιτών δεν γνωρίζει ότι έχει υπέρταση, ζάκχαρο, χοληστερίνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μάκαρης: Ένα 40% των πολιτών δεν γνωρίζει ότι έχει υπέρταση, ζάκχαρο, χοληστερίνη

Μάκαρης: Ένα 40% των πολιτών δεν γνωρίζει ότι έχει υπέρταση, ζάκχαρο, χοληστερίνη

Share This


Μάκαρης: Ένα 40% των πολιτών δεν γνωρίζει ότι έχει υπέρταση, ζάκχαρο, χοληστερίνη-Δίαιτα, άσκηση και διακοπή καπνίσματος οι παράγοντες ελέγχου

Δράση ενημέρωσης και μέτρησης της αρτηριακής πίεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο περιστύλιο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υπέρτασης STRIDE-7 της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης και την Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος ΜΜΜ (May Measurement Month).

Στόχος του προγράμματος είναι, μέσω μετρήσεων αρτηριακής πίεσης στο γενικό πληθυσμό, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τη διάγνωση και ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η δράση αποσκοπεί στην καταλληλότερη ρύθμιση του σημαντικότερου παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου των πολιτών στο πλαίσια πρωτογενούς πρόληψης καρδιαγγειακών συμβάντων(έμφραγμα μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο).

Το πρόγραμμα ΜΜΜ της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης έχει πραγματοποιήσει μετρήσεις σε σχεδόν 10 εκατομμύρια άτομα σε >100 χώρες (2017-2022) με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υπέρταση και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα ΜΜΜ πραγματοποιήθηκε το 2019 σε 6.000 άτομα σε 5 αστικά κέντρα και το 2022 σε 6.400 άτομα σε 11 αστικά κέντρα. Για το ΜΜΜ 2023 η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης στοχεύει να πραγματοποιήσει μετρήσεις της πίεσης σε >10.000 άτομα σε 11 μεγάλα αστικά κέντρα μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages