Η Ν.Δ. ΕΠΙΛΕΓΕΙ στην Πελοπόννησο τον Δημήτρη Πτωχό για υποψήφιο Περιφερειάρχη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Ν.Δ. ΕΠΙΛΕΓΕΙ  στην Πελοπόννησο τον Δημήτρη Πτωχό για υποψήφιο Περιφερειάρχη

Η Ν.Δ. ΕΠΙΛΕΓΕΙ στην Πελοπόννησο τον Δημήτρη Πτωχό για υποψήφιο Περιφερειάρχη

Share This


 Το πιο δυνατό σταυρόλεξο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λύνει η ΝΔ, επιδιώκοντας στις περιφερειακές εκλογές τη νίκη και επενδύοντας στην επόμενη μέρα, που έχει μόνο ένα στόχο την ανάπτυξη και την απογείωση της πιο δυναμικής συγκριτικά περιφέρειας της χώρας. Έτσι επιλέγει -όπως όλα δείχνουν- τον ικανότατο, επιχειρηματία, τεχνοκράτη Δημήτρη Πτωχό, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις επικείμενες εκλογές. Η απόφαση μοιάζει να είναι ειλημμένη και απομένει η τυπική ανακοίνωσή της -ίσως- και δια στόματος του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη την προσεχή Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως αυτή η εξέλιξη δρομολογείται παρ’ όλο που ήταν έτοιμος ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παπασταύρου να τον εντάξουν στον σκληρό πυρήνα της ομάδας του Μαξίμου, όπως ήταν και στο παρελθόν επί Σαμαρά. Άλλωστε, ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε συχνές επαφές και συνομιλίες με τον σημερινό Πρωθυπουργό και τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς συστεγάζονταν στο ίδιο κτήριο επί της οδού Βασ. Σοφίας και μέσω της καθημερινής τους επαφής είχαν μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία κι έτσι ο κ. Μητσοτάκης να γνωρίζει από πρώτο χέρι πολύ καλά τις δυνατότητες του Μεσσήνιου.

Σε ευθεία γραμμή ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες και έδωσαν το μήνυμα μιας νέας και ελπιδοφόρας ημέρας με το επιλέξουν το πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού ως εκείνο που θα δώσει το σύνθημα της οριστικής ρήξης με το παρελθόν και θα διεκδικήσει την ψήφο των Πελοποννησίων πολιτών.

Σηματοδοτεί η επιλογή του τη νέα εποχή στην πολιτική με την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού και με ανθρώπους – κλειδιά σε θέσεις ευθύνης, κάτι που πράττει ο Πρωθυπουργός οδηγώντας τη χώρα σε μια νέα εποχή διακυβέρνησης με νέους ανθρώπους, όπως άλλωστε έκανε και στην περίπτωση της αξιοποίησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου που βρέθηκε στην θέση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με το momentum να είναι καθολικά υπέρ της ΝΔ και τη μάχη να είναι πολιτική, ένα πρόσωπο όπως ο Δημήτρης Πτωχός, αγαπητό, άφθαρτο και με ευρύτατα περάσματα στην κοινωνία, αναμένεται να κάνει τη διαφορά. Εκείνο που μέτρησε είναι κύρια η αλλαγή ταχύτητας για τον τόπο που πρέπει… να ξεκολλήσει, με τα όσα ο Μεσσήνιος έχει να επιδείξει με ένα βαρύ βιογραφικό και την αντίστοιχη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα να αποτελούν τα εφόδια και τα εχέγγυα της επιτυχίας σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ

Ο κ. Πτωχός ήταν μόλις 1 έτους όταν ο κ. Σαμαράς έβγαινε για πρώτη φορά βουλευτής στη Μεσσηνία. Ένας από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του ήταν ο Παύλος Πτωχός, ο πατέρας του Δημήτρη, ο οποίος είχε τελειώσει Πολυτεχνείο το 1974 και κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να στήσει ένα τεχνικό γραφείο που πήγε καλά. Μάλιστα ο ίδιος ασχολήθηκε και με τα κοινά. Εκλέχθηκε δήμαρχος Μεσσήνης, διετέλεσε αντινομάρχης, ενώ ήταν και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, του Πάμισου. Ο Παύλος Πτωχός δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά τα παιδιά του, με βάση τη δική του μαγιά, έφτιαξαν το 2006 μια εταιρεία που όχι απλά διακρίθηκε στην αγορά της οικιστικής ανάπτυξης αλλά άνοιξε και νέους πρωτοπόρους δρόμους.

Ο Δημήτρης Πτωχός παραμένει πάντα low profile και τις λίγες ελεύθερες ώρες του, τις περνά με τη γυναίκα του, την Ιατρό Σταυρούλα Φωτεινάκη και την κόρη τους Μαρίλια. Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το καλοκαίρι του 2011.

Ήταν ένα από τα πρόσωπα «κλειδιά» στην κυβέρνηση Σαμαρά και ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου. Ο Δημήτρης Πτωχός ήταν το νεότερο μέλος του πρωθυπουργικού επιτελείου. Μαζί άλλωστε με τον Σταύρο Παπασταύρου τον σημερινό Υπουργό Επικρατείας αποτελούσαν την δυνατή επιτελική ομάδα που χειρίστηκαν μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, τα θέματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα…

Παράλληλα, δεν ήταν το ότι ήταν μόνο πίσω από τις πιο πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του τότε πρωθυπουργού, όπως το ελεύθερο Wi-Fi στους δημόσιους χώρους ή η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με τους startupers, αλλά είχε -με εντολή Σαμαρά- διαχειριστεί, με τη συνεργασία των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, κρίσιμα θέματα όπως ο συμψηφισμός του ΦΠΑ, οι τιμολογήσεις της ΔΕΗ για το ρεύμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, η προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων, ο διαστημικός οργανισμός Ελλάδας -που θα είχε έδρα την Καλαμάτα εάν δεν έριχναν την κυβέρνηση Σαμαρά- την προεργασία για την ψηφιακή υποδομή στο δημόσιο τομέα, αλλά και πολλά τα οποία και δρομολογήθηκαν.

Επιπλέον, η γνώση της αγοράς που διέθετε και διαθέτει από πρώτο χέρι και η εξοικείωσή του με την τεχνολογία και τις δυνατότητές της μαζί με την εξυπνάδα του, τις καλές του ιδέες, την οργανωτικότητα και την αποτελεσματικότητά του τον έκαναν απαραίτητο στο στενό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού.

Ωστόσο, δεν ήταν τυχαίο πως το όνομά του ακούστηκε και κυοφορήθηκε αρκετές φορές και τις τελευταίες ημέρες για το ρόλο που θα είχε ο Μεσσήνιος και την αξιοποίησή του στο επιτελικό σημερινό σχήμα (όπως συνέβη και με τον κ. Παπασταύρου), καθώς ο Κ. Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαίτερα τον Δ. Πτωχό και τις ικανότητές του.

Όπως μάλιστα είχε γραφεί «…σε αντίθεση µε άλλους, µετά την πτώση της κυβέρνησης το 2014, δεν κοίταξε να χωθεί σε κάποιο πολιτικό πόστο, αλλά ασχολήθηκε µε τις δουλειές του στον ιδιωτικό τοµέα. Ηταν ίσως ο µακράν πιο σοβαρός συνεργάτης του Αντώνη Σαµαρά, στο Μέγαρο Μαξίµου την περίοδο της πρωθυπουργίας του και, όπως ήταν φυσικό, ξεχώριζε σαν τη µύγα µες στο γάλα σε σχέση µε τους υπολοίπους. Βλέπετε, ήταν και αποτελεσµατικός και κανονικός τεχνοκράτης», διαπίστωναν τα «Παραπολιτικά».

CV ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ

Ο Δρ. Δημήτριος Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Ερευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης καθώς και ExC-Executive Education από το MIT SloanSchool. Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης Επιχειρησιακή Ερευνα και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης».

Πρόσφατα παρουσιάσαμε το αφιέρωμα για την στρατηγική επένδυση που μπαίνει μπροστά στον Ασπρόπυργο, μια επένδυση της τάξης των 250 εκατ. ευρώ που έχει μάλιστα και ουσιαστικό οικονομικό αποτύπωμα βάσει των συνθηκών που αναμένεται να διαμορφώσει στην περιοχή, κάνοντάς την σημείο αναφοράς. Ο λόγος για το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο πίσω από το οποίο έργο βρίσκεται ο Δημήτρης Πτωχός και η ομάδα του.

(δείτε εδώ)

Ενώ αντίστοιχη αίσθηση προκάλεσε η παγκόσμια καινοτομία στα Logistics από τρεις Μεσσήνιους με όνομα… βαρύ σαν ιστορία! Τα αδέρφια Σωτήρης, Δημήτρης και Βαγγέλης Πτωχός που «…ξεχωρίζουν για την εφευρετικότητά τους προσφέροντας ένα πλήρες οικοσύστημα λύσεων μεταφοράς και υλικοτεχνικής υποστήριξης σε πραγματικό χρόνο βασισμένο στην τεχνολογία του αύριο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages