Συγκοινωνιακή κάλυψη Θουρίας: Κοσμόπουλος: Παρανομείτε κ. δήμαρχε - Βασιλόπουλος: Έχουμε νέα δεδομένα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συγκοινωνιακή κάλυψη Θουρίας: Κοσμόπουλος: Παρανομείτε κ. δήμαρχε - Βασιλόπουλος: Έχουμε νέα δεδομένα

Συγκοινωνιακή κάλυψη Θουρίας: Κοσμόπουλος: Παρανομείτε κ. δήμαρχε - Βασιλόπουλος: Έχουμε νέα δεδομένα

Share This


 “Παρανομείτε κύριε δήμαρχε” είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος, στον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, επαναφέροντας το θέμα της μη προώθησης της απόφασης του Σώματος για την ικανοποίηση του αιτήματος επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας μέχρι τη Θουρία. Ο δήμαρχος ουσιαστικά αναγνώρισε ότι δεν έχει προωθήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφέρεια, ώστε να αποφασίσει σχετικά και το αρμόδιο όργανο, που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόσθεσε όμως ότι για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της Θουρίας, αλλά και του Άρι και των Αρφαρών, έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, μετά την πύκνωση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά 100. Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή θα καλέσει κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών να τοποθετηθούν εάν η πύκνωση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ εξυπηρετεί τον πληθυσμό, για να ληφθεί στη συνέχεια, βάσει των νέων δεδομένων, νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο…

Η Κοινότητα και φορείς της Θουρίας ζητούν την εξυπηρέτηση της περιοχής τους από το Αστικό ΚΤΕΛ, τόσο επειδή το Αστικό ΚΤΕΛ, όπως έχει επίσημα απαντήσει, μπορεί να καλύπτει τη Θουρία με δρομολόγια ανά μισή ώρα όσο και γιατί τα δρομολόγια της Θουρίας θα έχουν ανταπόκριση με τα υπόλοιπα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, χωρίς επιπλέον εισιτήριο. 

 “Δεν έχουμε πάρει σαφή απάντηση για την τύχη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Θουρία και σας θυμίζουμε για άλλη μια φορά οτι παρανομείτε κύριε δήμαρχε μη προωθώντας την στην Περιφέρεια, όπως έχετε υποχρέωση. Θα μας αναγκάσετε να προβούμε σε κινήσεις που προς το παρόν αποφεύγουμε, μη θέλοντας να πλήξουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε”, είπε ο Βασίλης Κοσμόπουλος. 

Η απάντηση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου έχει ως εξής: “Όπως γνωρίζουμε, έχουμε νέα δεδομένα, που σχετίζονται με την αύξηση των δρομολογίων και την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου από την πλευρά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς την περιοχή όχι μόνο της Θουρίας αλλά και προς την περιοχή του Άρι και των Αρφαρών. Πάνω από 100 δρομολόγια προστέθηκαν την εβδομάδα αυτή, τακτική πλέον συγκοινωνία και από την ενημέρωση που έχω πάει πολύ καλά και ο κόσμος ανταποκρίνεται. Το θέμα είναι να βρίσκουμε τις λύσεις και όχι να δημιουργούμε νέα προβλήματα. Έχουμε νέα δεδομένα και ως εκ τούτου θα ζητήσουμε τις θέσεις και πάλι των Κοινοτήτων, εφόσον έχουν χρησιμοποιήσει τη τη συγκοινωνία αυτή την εβδομάδα και να δούμε αν ικανοποιούνται ή αν πρέπει να προχωρήσουμε”. 

Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages