1 εκατομμύριο στρέμματα αγροτικής γης είναι μπλεγμένα με τους δασικούς χάρτες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

1 εκατομμύριο στρέμματα αγροτικής γης είναι μπλεγμένα με τους δασικούς χάρτες

1 εκατομμύριο στρέμματα αγροτικής γης είναι μπλεγμένα με τους δασικούς χάρτες

Share This
Κοντά στο 1 εκατ. στρέµµατα υπολογίζονται οι δεσµευµένες αγροτικές εκτάσεις από τους κυρωµένους δασικούς χάρτες, µε πολλές εξ αυτών να κρίνονται ως µη επιλέξιµες στις πληρωµές του ΟΣ∆Ε 2019 και οι υπόλοιπες να πληρώνονται «υπό αίρεση». Επιβεβαιώνοντας το σχετικό δηµοσίευµα της Agrenda (φύλλο 15ης Φεβρουαρίου) που κατέγραψε γλαφυρά το παράδειγµα παραγωγών από τη Χαλκιδική, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης κάνει λόγο για 80.140 στρέµµατα απλήρωτα στη Λάρισα. 
 Ο ίδιος παραπέµπει τώρα τους παραγωγούς σε σχετική νοµοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος, τον Μάρτιο, καθώς οι κυρωµένοι χάρτες θα αναµορφωθούν και µένει να φανεί αν κάτι τέτοιο θα αλλάξει τα δεδοµένα για το τσεκ του 2020. Σηµειωτέον πως οι αγρότες απειλούνται εκτός των άλλων µε αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από το 2018, ενώ φόβοι εκφράζονται για ολική απώλεια ατοµικών δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης, εφόσον δεν αντικατασταθούν από άλλες επιλέξιµες εκτάσεις που επαρκούν για την ενεργοποίησή τους. Παράλληλα έχουν δηµιουργηθεί και προβλήµατα στα αγροπεριβαλλοντικά προγράµµατα όπως το Κοµφούζιο, µε απλήρωτους ροδακινοπαραγωγούς στην Ηµαθία λόγω δασικών χαρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages