Γ. Πάζιος: «Όχι άλλη υποκρισία και φαρισαϊσμός – Εδώ και τώρα κατώτατη τιμή στο 1,50 ευρώ στην σταφίδα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γ. Πάζιος: «Όχι άλλη υποκρισία και φαρισαϊσμός – Εδώ και τώρα κατώτατη τιμή στο 1,50 ευρώ στην σταφίδα»

Γ. Πάζιος: «Όχι άλλη υποκρισία και φαρισαϊσμός – Εδώ και τώρα κατώτατη τιμή στο 1,50 ευρώ στην σταφίδα»

Share This

 


Αγωνιώδη παρέμβαση του Γιάννη Πάζιου, Διευθυντής ΑΣ Ένωση Μεσσηνίας για τη σταφίδα την ώρα που το προϊόν δεν έχει τιμή, περίπου 5 χιλιάδες είναι οι αδιάθετες περσινές ποσότητες και σταδιακά, ανάλογα με την περιοχή, ξεκινά ο τρύγο! Οι σταφιδοπαραγωγοί φοβούνται ότι και φέτος η τιμή του προϊόντος θα κινηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην καλύψουν ούτε το κόστος παραγωγής το οποίο όπως τόνισε στην τηλεόραση BEST ο κ. Πάζιος «έχει εκτιναχθεί περίπου στο 1,30, το οποίο είναι εξωπραγματικό!» και συμπλήρωσε «Δεν αντέχει ο σταφιδοπαραγωγός άλλη υποκρισία κι άλλο φαρισαϊσμό!».

ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ

«Υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν να δεσμεύσουν ποσότητες για να ικανοποιηθούν οι εμπορικές πρακτικές τους…» τόνισε ο κ. Πάζιος λέγοντας πως: «δεν θα ανακοινώσουμε τιμή αυτή τη στιγμή, όλες οι συνεταιριστικές οργανώσεις», απευθύνοντας έκκληση στους παραγωγούς να κάνουν υπομονή ώστε «…να πιέσουμε μέχρι οι ιδιώτες να υποχωρήσουν ώστε να εξασφαλίσουμε μια κατώτατη τιμή στο 1,50 ευρώ… …Να μην παραδώσει κανείς προϊόν εάν δεν καθιερωθεί μια κατώτατη στιγμή στο 1,50 ευρώ. Κάθε άλλο θα είναι μια ταφόπλακα.»


5.000 ΤΟΝΟΙ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΑΔΙΑΘΕΤΟΙ

Η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι αδιάθετα αποθέματα με τους αγρότες να ανησυχούν ότι για δεύτερη χρονιά το προϊόν, που στηρίζει τις περιοχές τους και τις οικογένειές τους, θα μείνει στα αζήτητα. «Έχουν μείνει 5 χιλιάδες τόνοι από πέρυσι και έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος λόγω των αδιάθετων ποσοτήτων… Δυστυχώς ενός κακού μύρια έπονται… Το βυθίζουμε στην απαξία. Αρκετά… με την υποκρισία των ιδιωτών…»


ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ένα ακόμη μείζον πρόβλημα είναι η έλλειψη εργατικών χεριών και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον, με ό,τι αυτό σημαίνει για την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων και την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages