ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας

Share This

 


Εγκρίθηκε κατά την 36/2022 συνεδρίαση της Ο.Ε. του Δήμου, σύμφωνα με την εισήγηση, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το διακριτικό τίτλο «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. ΟΤΑ», για την εκπόνηση μελετών και παροχή υπηρεσιών για την αξιοποίηση και αναβάθμιση δημοτικών υποδομών κ.λπ.

Αντικείμενο της Π.Σ. είναι η «Ωρίμανση μελετών του έργου “Διαμόρφωση χώρων Υπογείου Μεγάρου Χορού σε Συνεδριακό Κέντρο και σε Σχολή Χορού του Δήμου”» και η «Εκπόνηση Μελετών και ωρίμανση Πρότασης Ενεργειακής Αναβάθμισης κτιριακών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας».

Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων στο σημαντικότερο Δημοτικό κτήριο της Καλαμάτας, το Μέγαρο Χορού, που δρομολογούνται από το Δήμο Καλαμάτας και αποβλέπουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και στην αξιοποίηση όλων των χώρων του Μεγάρου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Προβλέπεται η αξιοποίηση των χώρου του υπογείου για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της Δημοτικής Σχολής Χορού καθώς και για την κατασκευή ενός συνεδριακού χώρου με ανάλογες προδιαγραφές.

2. Επιπλέον θα συνταχθούν οι αναγκαίες μελέτες ώστε να υποβληθεί πρότασης χρηματοδότησης προς το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, για την εξοικονόμηση ενέργειας σ’ αυτό το ιδιαίτερα ενεργοβόρο κτίριο, 300.000 €/έτος προ κρίσης. Εκτός από το Μέγαρο Χορού, η μελέτη θα περιλαμβάνει τα κτήρια Α’ και Β’ του πρώην Πολυκλαδικού που φιλοξενούν το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καλαμάτας, καθώς επίσης και το κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages