Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Φέρνει τον πρώτο Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Φέρνει τον πρώτο Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφ

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Φέρνει τον πρώτο Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφ

Share This


 Στην τελική ευθεία υλοποίησης βρίσκεται το Solar Cinema Greece μια μεγάλη παράλληλη δραστηριότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Ήδη από το 2020, ο οργανισμός έχει γίνει επίσημα αποκλειστικό μέλος του δικτύου Solar World Cinema, ένα διεθνές δίκτυο ηλιακών κινητών κινηματογράφων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, φέτος, μετά τα δύο πρώτα χαμένα χρόνια της πανδημίας, ήρθε επιτέλους η στιγμή για το Φεστιβάλ μας να παρουσιάσει, αρχικά, στο κοινό της Πελοποννήσου, τον πρώτο Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο στην Ελλάδα, που βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια, ταξιδεύοντας σε οποιαδήποτε περιοχή με απόλυτη αυτάρκεια. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.

Το Solar Cinema Greece, έχει ως αποστολή να διευρύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η υλοποίηση του προγράμματος Solar Cinema στην Ελλάδα, γίνεται σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Smart RUE, του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, η ομάδα έχει ήδη εκπονήσει τη μελέτη και αυτή την περίοδο εγκαθιστά το απαιτούμενο φωτοβολταϊκό σύστημα, ενώ θα αναλάβει και την τεχνική εκπαίδευση των συνεργατών του Φεστιβάλ, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ηλιακός κινηματογράφος να εμφανιστεί στις πλατείες των πόλεων και των χωριών μας!

Πολύτιμος υποστηρικτής στην προσπάθεια υλοποίησης του πρωτοποριακού αυτού πρότζεκτ στάθηκε ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), αρμόδιος για την ανάπτυξη και συντήρηση του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages