Δενδρύλλια κάνναβης σε Νέδουσα και Μεσσήνη με 2 νέες συλλήψεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δενδρύλλια κάνναβης σε Νέδουσα και Μεσσήνη με 2 νέες συλλήψεις

Δενδρύλλια κάνναβης σε Νέδουσα και Μεσσήνη με 2 νέες συλλήψεις

Share This

 


Σε δασική περιοχή στη Νέδουσα, σε αγρόκτημα-ποιμνιοστάσιο 56χρονου στη θέση Μανιάτικο Αλώνι, βρέθηκαν από αστυνομικούς 16 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι τρία μέτρα. Ο 56χρονος συνελήφθηκε. Στην περιοχή Κουβελάκια στη Μεσσήνη βρέθηκαν επίσης από αστυνομικούς δύο δενδρύλλια δύο μέτρων περίπου, που σύμφωνα με την αστυνομία καλλιεργούνταν από 45χρονο, που επίσης συνελήφθηκε…

Σε σχετικό δελτίο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώνονται τα εξής: «Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασική έκταση του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (17.8.2022) το πρωί, από τους ανωτέρω αστυνομικούς, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 56 και 45 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (17.8.2022) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, όπου:

  • σε δασική περιοχή ορεινού όγκου Ταϋγέτου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε αγρόκτημα-ποιμνιοστάσιο 56χρονου ημεδαπού, βρέθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν συνολικά -16- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, βρέθηκε, αντίστοιχος καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος κατασχέθηκε, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός των εγκαταστάσεων ποιμνιοστάσιου, που διατηρεί ο 56χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -128- γραμμαρίων
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • ασύρματος πομποδέκτης και
  • κινητό τηλέφωνο.

Σε αγροτική περιοχή σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, βρέθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, να καλλιεργούνται από 45χρονο ημεδαπό, -2- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages