ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου μέσω σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου μέσω σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου μέσω σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας

Share This

 


Η παροχή υπηρεσίας συγκοινωνιακού έργου (έτους 2022), συνεχίζεται μέσω σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας. Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας Ιωάννη Κάντζα, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου. Υπήρξε ενημέρωση για την υλοποίηση του συγκοινωνιακού έργου καθώς και για την τουριστική κίνηση που καταγράφεται τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της σύμβασης που έχει υπογραφεί είναι η ανάθεση από το Δήμο Καλαμάτας στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας Α.Ε. της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου για το έτος 2022. Πιο συγκεκριμένα αφορά στη σύνδεση των Τοπικών Κοινοτήτων Ελαιοχωρίου, Βέργας, Αρφαρών, Άγριλου, Βελανιδιάς, Σταματινού και Βρομόβρυσης, του Δήμου Καλαμάτας, που δεν εξυπηρετούνται από υφιστάμενη συγκοινωνιακή γραμμή. Επίσης ενισχύεται η σύνδεση με τις Τοπικές Κοινότητες Πηγών, Αλαγονίας, Νέδουσας, Καρβελίου και Λαδά. Για την κάλυψη της ανάγκης μετακίνησης των κατοίκων των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων στην πόλη της Καλαμάτας, είναι αναγκαία η ύπαρξη δρομολογίων σύνδεσης τους με την έδρα του Δήμου, προς άρση της γεωγραφικής, κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσης τους.

Με βάση τις ανάγκες που έχουν κατατεθεί από τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων που δεν έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση με την πόλη της Καλαμάτας, είχε καθοριστεί και εξακολουθεί η υλοποίηση τριών συγκοινωνιακών γραμμών:

1. Καλαμάτα – Αρφαρά – Άγριλος – Βελανιδιά – Σταματινού – Βρωμόβρυση, δύο (2) δρομολόγια την εβδομάδα.

2. Καλαμάτα – Ελαιοχώρι, έξι (6) δρομολόγια την εβδομάδα.

3. Καλαμάτα – Βέργα, τέσσερα (4) δρομολόγια την εβδομάδα

4. Καλαμάτα – Πηγές – Αλαγονία – Νέδουσα, δύο (2) δρομολόγια την εβδομάδα

5. Καλαμάτα – Καρβέλι – Λαδά, δύο (2) δρομολόγια την εβδομάδα

Σημειώνεται ότι το κάθε δρομολόγιο περιλαμβάνει την προς τον προορισμό διαδρομή καθώς και την επιστροφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages