Πρόταση Μάκαρη για αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου στην Μικρή Μαντίνεια - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Πρόταση Μάκαρη για αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου στην Μικρή Μαντίνεια

Πρόταση Μάκαρη για αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου στην Μικρή Μαντίνεια

Share This
Το κληροδότημα Παναγιώταρου, στην Μικρή Μαντίνεια, αποτελεί μια εξαιρετική αναπτυξιακή ευκαιρία και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία”. Αυτό τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης και κάνει την πρότασή του για την αγιοποίηση του κληροδοτήματος, αναφέροντας τα εξής:
“Μετά από την παταγώδη αποτυχία της Οικονομικής Επιτροπής  σε σχέση με την αξιοποίηση  του κληροδοτήματος Παναγιώταρου θα πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα ευρείας διαβούλευσης κατά την οποία οι δημοτικές παρατάξεις και η τοπική κοινότητα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και θα αποφασιστεί η καλύτερη δυνατή λύση αξιοποίησης.
Η αξιοποίηση του κληροδοτήματος μπορεί να είναι πολύπλευρη:
  1. Μετατροπή του παλιού ελαιουργείου σε Μουσείο Ελιάς – Ελαιολάδου το οποίο θα περιλαμβάνει παρουσίαση λειτουργίας του υδροκίνητου ελαιοτριβείου. Πετυχημένα παραδείγματα αποτελούν το Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα Αρκαδίας και το Μουσείο Ελιάς και Ελαιολάδου στην Σπάρτη. Το μουσείο θα περιλαμβάνει περιβαλλοντικό πάρκο και πεζοπορική διαδρομή στην περιοχή του ελαιώνα με ανάδειξη  της πηγής. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα Μουσείο Ελιάς – Ελαιολάδου στην Μεσσηνία.
  2. Το έτερο κτήριο του κληροδοτήματος, που χρησίμευσε στο παρελθόν ως οίκος ευγηρίας δύναται να λειτουργήσει ως σύγχρονος ξενώνας και σημείο προσέλκυσης επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου το οποίο θα μπορούσε να δοθεί για εκμετάλλευση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages