ΜΕ κινητοποιήσεις οι αγρότες – Πορεία την Τρίτη στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ κινητοποιήσεις οι αγρότες – Πορεία την Τρίτη στην Καλαμάτα

ΜΕ κινητοποιήσεις οι αγρότες – Πορεία την Τρίτη στην Καλαμάτα

Share This
Με μεγάλη συμμέτοχη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα  η Γενική Συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης. Ακολούθησε δυναμική κινητοποίηση στους δρόμους της Μεσσήνης. Ενώ αποφασίστηκε η συνέχεια των κινητοποιήσεων,  με πρώτο ραντεβού την Τρίτη 2 Ιουνίου για πορεία στην πόλη της Καλαμάτας, η συγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων θα γίνει στις 9 το πρωί στο σταθμό της Μεσσήνης.
Όπως τονίστηκε θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ελαιοπαραγωγοί έχασαν το εισόδημά τους, υπογραμμίζοντας ότι η φετινή καταστροφή στην ελιά λόγω καύσωνα είναι ταφόπλακα.
Ταυτόχρονα όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι πουλάνε τα προϊόντα τους κάτω από το κόστος παραγωγής. Η κατάσταση με τις πατάτες, γάλα, κρέας κτλ είναι χαρακτηριστική
Την ίδια στιγμή το κόστος εκτοξεύεται, η φοροληστεία  συνεχίζεται, ενώ ο λαός ακριβοπληρώνει τα  προϊόντα (που τα δίνουμε σχεδόν τζάμπα)
 Τα αιτήματα των αγροτών είναι:
 “Να εξασφαλιστεί σε όλους τους αγρότες το χαμένο εισόδημα.
Την στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει δις σε βιομηχάνους, ξενοδόχους κτλ, απαιτούμε μέτρα στήριξης – αποζημίωση για το χαμένο μας εισόδημα. Ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε φέτος τις οικογένειές μας και να ξανάκαλλιεργήσουμε το χρόνου. Εδώ και τώρα:
  • Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις
  • Αποζημίωση στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να μας αποζημιώσει. Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.
  • Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να υπάρξει  κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
  • Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages