Επίσκεψη εργασίας του Ιάπωνα Πρέσβη στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επίσκεψη εργασίας του Ιάπωνα Πρέσβη στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Επίσκεψη εργασίας του Ιάπωνα Πρέσβη στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Share This

 


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου από εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας «Ο ΕΡΜΗΣ». Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Εγγλέζος Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος κ. Νικολακέας Κωνσταντίνος, ο γραμματέας κ. Αλεξέας Ηλίας, ο ειδικός γραμματέας κ. Κάτσιος Ιγνάτιος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Γεωργιτσέας Παναγιώτης αφού μετέφεραν τις ευχές τους λόγω των εορταστικών ημερών, ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος ενόψει της πανδημίας αλλά και της μείωσης του αγροτικού εισοδήματος και ζήτησαν την συνεργασία όλων ώστε να τονωθεί η εμπορική κίνηση στην Καλαμάτα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος, εξέφρασε την επιθυμία του με την έλευση του νέου έτους να απαλλαγούμε όλοι από την πανδημία και τις πολύπλοκες συνέπειές της στην εμπορική κίνηση και σε ολόκληρη την οικονομία. Τέλος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και δήλωσε ότι: «Η εμπορική κίνηση των καταστημάτων της πρωτεύουσας του Νομού είναι συνυφασμένη με το αγροτικό εισόδημα, για αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεριμνά για την αναβάθμιση των υποδομών στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα και υποστηρίζει την πρωτογενή παραγωγή». Επίσης τόνισε ότι:  «Η Περιφέρεια είναι ανοιχτή για συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο, υποστηρίζοντας δράσεις που προάγουν το εισόδημα των εμπόρων και των αγροτών».

Τέλος ενημέρωσε το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου ότι προωθείται η διαδικασία αναβάθμισης του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, που είναι προστάτες των εμπόρων και βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο του συλλόγου.

Στο Διοικητήριο ο πρέσβης της Ιαπωνίας

Την Καλαμάτα επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Nakayama Yasunori και συναντήθηκε στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Βασίλειος Καπέλιος, κ. Ανδρέας Τσουκαλάς και κα. Άννα Καλογεροπούλου

Ο κ. Αναστασόπουλος καλωσόρισε τον Πρέσβη «στη γη της ελιάς και του ελαιόλαδου». Στην ομιλία του ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε  ότι η Μεσσηνία αποτελεί τη μεγαλύτερη από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, έχει περίπου 3.000 τ.χλμ. γεωγραφική έκταση και αριθμεί 160.000 κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, με εκτεταμένη ακτογραμμή και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ταχεία τουριστική ανάπτυξη που σημειώνεται στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και στην ενδοχώρα, λόγω των πολλών αρχαιολογικών μνημείων που έχει ο τόπος μας, όπως είναι τα σπουδαία κάστρα Μεθώνης, Κορώνης και Κυπαρισσίας καθώς και ο άριστα διασωζόμενος αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης. Ο τελευταίος αποτελείται από τρεις χώρους θέασης, το αρχαίο θέατρο, το αρχαίο στάδιο και το εκκλησιαστήριο.  Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την άνοιξη και έχει συμμετοχές ομάδων μαθητών και φοιτητών από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι η Μεσσηνία συνιστά μία αξιόλογη γεωργική και κτηνοτροφική δύναμη, αφού εκτός από το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. και τη βρώσιμη ελιά Καλαμών, παράγει κι άλλα προϊόντα, όπως ξερά σύκα, μπαλσάμικο ξύδι, ντομάτες, πατάτες, μέλι, πορτοκάλια, κ.τ.λ. Βέβαια, καύχημα των παραγωγών αποτελούν η φέτα και η σφέλα της Μεσσηνίας, που έχουν διακριθεί ως Π.Ο.Π..

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κατάλληλη για επενδύσεις τόσο στον Τουριστικό Κλάδο όσο και στον Τομέα της Μεταποίησης των Αγροτικών Προϊόντων, με δεδομένο πως και η Ιαπωνία είναι μία χώρα που διαθέτει αρχαίο πολιτισμό και έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τις τουριστικές υπηρεσίες και τα αγροτικά προϊόντα. Αναντίρρητα, θεωρεί πως υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις  για τη σύσφιγξη των σχέσεων και τη μελλοντική συνεργασία σε ό,τι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα.

Από την άλλη, ο κ. Nakayama Yasunori, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε τη χαρά του να επισκεφθεί έστω και σύντομα το νομό μας. Δήλωσε, ιδιαίτερα, ενθουσιασμένος από τις ομορφιές της Μεσσηνίας και «λάτρης» αφενός του ελαιόλαδου, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε βελτιώνει καθημερινά την υγεία του κι αφετέρου της Αρχαίας Μεσσήνης και του Νεανικού Φεστιβάλ Δράματος, που πραγματοποιείται σε αυτό. Με σημείο αναφοράς τις φυσικές καταστροφές και τους σεισμούς, που κάθε τόσο πλήττουν τις δύο χώρες, καθώς κι άλλα κοινά σημεία μεταξύ των δύο κρατών, ευελπιστεί σε μία μελλοντική συνεργασία σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.

Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, από σκοπιάς τους, λίγο πριν τη λήξη της συνάντησης, καλωσόρισαν, ευχαρίστησαν τον Πρέσβη και εξέφρασαν τις θέσεις τους για τη Μεσσηνία και την επιθυμητή συνεργασία, πάντα με βάση την αρμοδιότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages