Χρηματοδότηση του Δήμου για τις αρχαιολογικών ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χρηματοδότηση του Δήμου για τις αρχαιολογικών ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία

Χρηματοδότηση του Δήμου για τις αρχαιολογικών ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία

Share This

 


Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ των Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας και Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» για το έργο: «Συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην Αρχαία Θουρία Μεσσηνίας», υπό την διεύθυνση της Δρος Ξένης Αραπογιάννη.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της ανασκαφής και η αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου, η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, δεδομένου ότι θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και έναν νέο τουριστικό προορισμό στη Μεσσηνία, που θα αναβαθμίσει ποιοτικά τη ζωή των κατοίκων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 90.000,00 €, το οποίο θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις (30.000,00 € κατ’ έτος). Σημειώνεται ότι οι πόροι χρηματοδότησης του έργου προέρχονται αποκλειστικά από πιστώσεις του Δήμου Καλαμάτας.

Δείτε ΕΔΩ την εισήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages