Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις Καλλιτεχνικές Σχολές της «Φάρις» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις Καλλιτεχνικές Σχολές της «Φάρις»

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις Καλλιτεχνικές Σχολές της «Φάρις»

Share This

 


Όμορφες γιορτινές δράσεις έχουν ετοιμάσει και θα παρουσιάσουν οι Καλλιτεχνικές Σχολές της Κ.Ε. Φάρις.

Η αρχή γίνεται από το Εικαστικό Εργαστήρι, το οποίο συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, με έκθεση εικαστικών έργων με γενικό τίτλο: «ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ». Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής,  κεραμικής, χαρακτικής,  σχεδίου, αγιογραφίας και εικαστικές εγκαταστάσεις των σπουδαστών του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Μέσω της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους μαθητές, γονείς και φιλοτέχνους να θαυμάσουν τις εικαστικές δημιουργίες  των σπουδαστών από το πρώτο εκπαιδευτικό τρίμηνο. Στην έκθεση διαφαίνεται ο χαρακτήρας του Εικαστικού Εργαστηρίου που είναι η ποιότητα της εικαστικής παιδείας, η δυναμική της καλλιτεχνικής έρευνας, αλλά και η ανάπτυξη της σχέσεων μεταξύ των δημιουργών για την επίτευξη των ομαδικών καλλιτεχνικών έργων. Παράλληλα στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργήσει εργαστήριο κατασκευής εικαστικής κάρτας ευχών με ελεύθερη συμμετοχή. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί ένα χριστουγεννιάτικο κεραμικό αναμνηστικό δώρο.

Ακολούθως, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, επίσης στο Μέγαρο Χορού, τη σκυτάλη παίρνει η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας που θα παρουσιάσει την Χριστουγεννιάτικη παράστασή της.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν χορεύοντας όλοι οι μαθητές της Σχολής, σε μια παράσταση όπου η συνεργασία θα φανεί στο αποτέλεσμα.

Τέλος, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας θα παρουσιάσει δυο συν μία συναυλίες για τους φίλους της μουσικής. Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο επί της οδού Αριστομένους, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε ολόκληρα βιολοντσέλα θα παρουσιάσουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες! Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Filmhouse, θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο και συγκεκριμένα στον πολυτάλαντο κωμικό Buster Keaton.

Τρεις ταινίες με άφθονο χιούμορ και εντυπωσιακές σκηνές από τον μάγο του Βωβού κινηματογράφου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής! Το σύνολο «Moving Band» του Δημοτικού Ωδείου ετοίμασε μουσική που ξεχειλίζει από ζωντάνια, χιούμορ αλλά και απρόοπτα ηχητικά «περιβάλλοντα» που ντύνουν μουσικά τα ατέλειωτα κυνηγητά του Buster Keaton!

Τέλος, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00, επίσης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το Δημοτικό Ωδείο παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Μια χριστουγεννιάτικη νύχτα» με τους μαθητές του Ωδείου.

Για τις εκδηλώσεις μίλησαν σήμερα, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος καθώς επίσης, ο Πρόεδρος και οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές της Κ.Ε. Φάρις, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages