Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας για τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας για τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας για τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας

Share This


 Ο νέος εσωτερικός κανονισμός που επέβαλε η εργοδοσία της αλυσίδας καταστημάτων “JUMBO” και είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του “Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας”, πηγαίνει σε νέο επίπεδο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, ενώ παράλληλα εφαρμόζει όλες τις αντεργατικές διατάξεις που προβλέπει η εργατική νομοθεσία και έχουν διαμορφώσει μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις με αποκορύφωμα το νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη.

Ο εσωτερικός κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να στείλει τους εργαζόμενους για δουλειά σε οποιοδήποτε κατάστημα στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη, δηλαδή ένας εργαζόμενος στο υποκατάστημα της Καλαμάτας μπορεί αν καταστεί απαραίτητο να δουλέψει στο υποκατάστημα της Τρίπολης; ή μήπως “καλύτερα” στην Αλεξανδρούπολη;

Ο κανονισμός μεταξύ άλλων καθορίζει ότι τα διαλείμματα και η προετοιμασία για τη δουλειά δεν αποτελούν εργάσιμο χρόνο, πατώντας πάνω στον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη. Νόμος που θυμίζουμε ότι διάφοροι διάσημοι εργατοπατέρες – εργοδότες αλλά και η πλειοψηφία της διοίκησης στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας διαφήμιζαν ότι έχει και θετικά. Τώρα λοιπόν το ότι κάποιοι από αυτούς έχουν βγει στα κάγκελα προκαλεί τουλάχιστον γέλια και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη.

Πίσω από τις φανταχτερές διαφημιστικές καμπάνιες κρύβεται Εργασιακή γαλέρα και ασυδοσία, η καύσιμη ύλη για τα τεράστια κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη! Καλούμε τους εργαζόμενους στα JUMBO να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα. Μόνη διέξοδος απέναντι σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που από κοινού έχουν διαμορφώσει κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι με μοναδικό κριτήριο την εξασφάλιση κερδών βρίσκεται στο δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα. Η πρόσφατη πείρα από τις νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της cosco και της e-food αυτό μας δείχνουν. Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages