21 Μαίου η δίκη των επιζώντων από το ναυάγιο της Πύλου στα Δικαστήρια Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

21 Μαίου η δίκη των επιζώντων από το ναυάγιο της Πύλου στα Δικαστήρια Καλαμάτας

21 Μαίου η δίκη των επιζώντων από το ναυάγιο της Πύλου στα Δικαστήρια Καλαμάτας

Share This

 


ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 9 ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ

Ο ΠΝΙΓΜΟΣ ΤΩΝ 600 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Σχεδόν ένα χρόνο από τον πνιγμό 600 προσφύγων που βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στο βυθό της Μεσογείου στα ανοιχτά της Πύλου, εννέα εκ των επιζώντων παραπέμπονται σε δίκη στις 21 Μάη στην Καλαμάτα με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, διακίνησης μεταναστών και εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για μία προκλητική δίωξη που σκοπό έχει να συγκαλύψει τις ευθύνες της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο κατά προσφύγων και μεταναστών, που υλοποιεί συστηματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια κι έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο θαλάσσιο νεκροταφείο του κόσμου.

Άλλη μία τραγωδία που προκλήθηκε από τη βίαιη ρυμούλκηση του σαπιοκάραβου από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. Οι πρόσφυγες της γης, οι  κολασμένοι-κυνηγημένοι από την οικονομική-κοινωνική αθλιότητα, τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους αστικούς ανταγωνισμούς και τα δικτατορικά καθεστώτα, στρέφονται προς την Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Μονόδρομος η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, την εξαθλίωση, την προσφυγιά. Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στον κοινό αγώνα ντόπιων με πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την ανατροπή απαιτεί ν’ αποσυρθούν οι κατηγορίες στους 9 διασωθέντες και καλεί στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που καλούν σωματεία και αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές συλλογικότητες στις 9 π.μ. την Τρίτη 21/5 στα Δικαστήρια Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages