Εξελίξεις για τη μαρίνα της Πύλου: Συστάθηκε η εταιρεία που θα αναλάβει τη σύμβαση παραχώρησης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξελίξεις για τη μαρίνα της Πύλου: Συστάθηκε η εταιρεία που θα αναλάβει τη σύμβαση παραχώρησης

Εξελίξεις για τη μαρίνα της Πύλου: Συστάθηκε η εταιρεία που θα αναλάβει τη σύμβαση παραχώρησης

Share This


 Σε «θετικές εξελίξεις», σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης της μαρίνας της Πυλου, αναφέρεται δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας «powergame.gr».

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα σημειώνεται:

«Θετικές εξελίξεις υπήρχαν και για το μέλλον της μαρίνας Πύλου, η οποία του τελευταίους μήνες έχει βρεθεί σε έναν κυκεώνα προσφυγών που έχει ξεκινήσει ο Δήμος της Πύλου, καθυστερώντας κατά πολύ την επένδυση. Ωστόσο πριν ένα μήνα ακριβώς συστάθηκε η εταιρεία «ΜΑΡΙΝΑ ΠΥΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αποτελεί, επί της ουσίας, το SPV που θα αναλάβει τη σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Πύλου για 40 έτη. Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής είναι το σχήμα των εταιρειών D Marin – ΤΕΜΕΣ.

Η συνολική αξία της συμφωνίας για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο ποσό 550.000 ευρώ κατά την έναρξη της παραχώρησης, συν ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας. Ο νέος παραχωρησιούχος εκτιμάται ότι θα υλοποιήσει τα επόμενα έτη επενδύσεις της τάξης των 15 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών και της επιχειρησιακής ικανότητας της μαρίνας. Η τελευταία έχει δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 130 τουριστικών σκαφών με μήκος από 8 έως 30 μέτρα».

Η στάση του δήμου Πύλου – Νέστορος

Υπενθυμίζεται ότι η αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου έχει καθυστερήσει, καθώς ο δήμος Πύλου – Νέστορος, διεκδικεί τμήμα της χερσαίας ζώνης. Ωστόσο, για την πορεία των ζητημάτων που έχει θέσει ο Δήμος δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, την ίδια στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή του κ. Καρβέλα …ξανασκέφτεται τη στάση της επί του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages