Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας για τα “ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ” παρέμεινε η Ιερή Φλόγα από το Μανιάκι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας για τα “ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ” παρέμεινε η Ιερή Φλόγα από το Μανιάκι

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας για τα “ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ” παρέμεινε η Ιερή Φλόγα από το Μανιάκι

Share This


 Tην Κυριακή 12η Μαΐου 2024 έγινε η τελετή Αφής της ιερής Φλόγας στο Μανιάκι και η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας της Ιερής Φλόγας από το Μανιάκι για τον τελικό της προορισμό το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της έναρξη της Διεθνής Συνάντησης Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2024».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Μανιάκι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στις «Θερμοπύλες» της Ελληνικής Επανάστασης, όπου τελέστηκε τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, τόπο θυσίας των Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου.

Η τελετή αφής της Ιερής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στον ανδριάντα του αρχιμανδρίτη Ήρωα Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα παρουσία του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Παπαφλέσσα κ. Μιχάλη Καραβίδα, του Αντιδημάρχου  Δ.Ε. Νέστορος κ. Δημήτρη Γαϊτάνη, του Πρόεδρου της Κοινότητας Μανιακίου κ. Αναστάσιου Φιλιππόπουλου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Η διαδρομή της λαμπαδηδρομίας είχε τους εξής σταθμούς: Μανιάκι – Τουλούπα Χάνι – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλο – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ο Δήμος μας στηρίζει εμπράκτως την Διεθνή Συνάντηση Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» με την παρουσία του στην τελετή έναρξης πάνω από 20 χρόνια.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο αθλητικό θεσμό, ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον πολιτισμό της. Συγχαίρω τους συντελεστές της διοργάνωσης «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» και τους ευχαριστώ για την συνεργασία.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ για την υποστήριξή τους και την ασφαλή μεταφορά των λαμπαδηδρόμων.

Συγχαρητήρια στους λαμπαδηδρόμους που συμμετείχαν, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, στον σημαντικό αυτό θεσμό προωθώντας τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς όπως ο αθλητισμός.».

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages