Φλεσιάδα Μεσσηνίας: Όταν οι νέοι μάχονται για την αναγέννηση της υπαίθρου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φλεσιάδα Μεσσηνίας: Όταν  οι νέοι μάχονται για την αναγέννηση της υπαίθρου

Φλεσιάδα Μεσσηνίας: Όταν οι νέοι μάχονται για την αναγέννηση της υπαίθρου

Share This


 Την δύσκολη επιλογή της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία από νέους ανθρώπους και την ορεινή γοητεία της  Φλεσιαδας παρουσιάζουν οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης.

Στη Φλεσσιαδα Μεσσηνιας σε ένα ορεινό χωριό που είναι καλά κρυμμένο και αθέατο αλλά και σμιλευμένο από πέτρα ιστορία και μόχθο κάποιοι νέοι συνεχίζουν την παράδοση της κτηνοτροφικής ζωής και δίνουν ανάσα ζωής στον μαρτυρικό τόπο που μάτωσε από τη  σθεναρή αντίσταση στον τουρκικό ζυγό. Επαναστάτες μιας άλλης εποχής νέοι όπως ο Χρήστος και η Κατερίνα δεν θαμπωνονται ι από τις σειρήνες της αστικής ζωής και εργάζονται στην ύπαιθρο. Η ζωή και η εργασία στην ύπαιθρο έχει πολλαπλές δυσκολίες και απαιτήσεις αυτό όμως δεν τους πτοεί. 
Όμως ένα χωριό όπως η Φλεσσιαδα που είναι ένα οικιστικό κόσμημα με μια πλατεία και μια πηγή που το καθιστούν ελκυστικό προσφέρεται για ήρεμη ζωή. Το χωριό αντιστέκεται καθως δεν έχει εγκαταληφθεί και αποτελεί σπουδαίο τόπο ιστορίκης αξίας και ιδανικός τόπος για περιήγηση και αναψυχή . Στην ιστοσελίδα https://visitflesiada.blogspot.com έχει καταχωρηθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το χωριό.
Για την καταγραφή και παρουσίαση στην ιστοσελίδα και στο διαδίκτυο με βίντεο και φωτογραφικό υλικό σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συνεργάστηκαν οι : Νίκη Γιαννακοπούλου ο Γιώργος Σταθόπουλος και ο Γιάννης Λασκαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages