Αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του Παπαφλέσσα στη Δραΐνα Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του Παπαφλέσσα στη Δραΐνα Μεσσηνίας

Αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του Παπαφλέσσα στη Δραΐνα Μεσσηνίας

Share This


 
Τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του Γρηγόριου Δικαίου ή Παπαφλέσσα, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 19 Μαΐου στη Δραΐνα, το χωριό όπου διανυκτέρευσε ο μεγάλος ήρωας της Επανάστασης  πριν κατευθυνθεί στο Μανιάκι. Με την τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας, μνημονεύονται το πέρασμα του ήρωα της Επανάστασης από το χωριό και η συμβολή των Δραϊναίων στη μάχη στο Μανιάκι.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε πως η διατήρηση της τοπικής μας ιστορίας και η ενίσχυση της ιστορικής μας μνήμης, μας βοηθάει να κατανοήσουμε τις ρίζες μας και να μάθουμε πρόσωπα και γεγονότα που συνέβαλαν στην έκβαση σημαντικών μαχών.

Πρόσθεσε ακόμα πως στο πλαίσιο αναβάθμισης των εκδηλώσεων απόδοσης τιμών στους ήρωές μας, από φέτος το ιστορικό αυτό γεγονός εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μεσσήνης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δραΐνας Γιώργος  Αλεξανδρόπουλος και ο επί 45 χρόνια ιερέας της Κοινότητας Κωνσταντίνος Κοντούλης, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει για τη δημιουργία μνημείου.

Μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Παναγιώτης Κρόμπας.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δραΐνας Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, ο ιερέας Κωνσταντίνος Κοντούλης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραΐνας Φώτης Αθανασόπουλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης και ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης και ο Λαογραφικός Σύλλογος «Κορύβαντες» Καλαμάτας.

Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπεσσής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Παυλόπουλος και Νίκος Πουλόπουλος, οι πρόεδροι Κορομηλιάς Θεόδωρος Τσερπές, Παλαιοκάστρου Γιάννης Μάγειρας και Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Τρικόρφου Ηλίας Πατσιώτης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages