Μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν στο λιμάνι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν Ν/Δ της Πύλου - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν στο λιμάνι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν Ν/Δ της Πύλου

Μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν στο λιμάνι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν Ν/Δ της Πύλου

Share This

 


Στις 12:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας 49 πρόσφυγες και μετανάστες με πλωτό σκάφος του λιμενικού Σώματος.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε από τις Ιταλικές αρχές, ότι μετανάστες βρίσκονταν σε λέμβο και η ζωή τους κινδύνευε, 109 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Αρχικά τους εντόπισε drone της Frontex και στη συνέχεια τους περισυνέλεξε φορτηγό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή. Αργά το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και με αυτό έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Καλαμάτα: Μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν στο λιμάνι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν Ν/Δ της Πύλου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και με δήλωση τους, 7 δηλώνουν Αιγύπτιοι, 1 από Μπαγκλαντές και 41 Σύριοι. Ανάμεσα τους βρίσκονται έφηβοι και 1 γυναίκα η οποία νωρίτερα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας με εγκαύματα αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Οι διασωθέντες θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις αποθήκες τους λιμανιού της Καλαμάτας στο χώρο που προετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας και τη συνδρομή της περιφέρειας Πελοποννήσου, του ερυθρού Σταύρου καθώς και της ομάδας ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

Έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή τους αλλά και η έρευνα από το λιμενικό σώμα για να διαπιστωθεί αν μεταξύ τους βρίσκονται και άτομα που εμπλέκονται με την παράνομη διακίνηση τους. Όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή τους, θα αναχωρήσουν για οργανωμένο ΚΥΤ στην ενδοχώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages