Δήμος Καλαμάτας: ΧΩΡΙΣ οφειλή προς τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου για τα σκουπίδια στη Μονάδα της Καλλιρόης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Καλαμάτας: ΧΩΡΙΣ οφειλή προς τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου για τα σκουπίδια στη Μονάδα της Καλλιρόης

Δήμος Καλαμάτας: ΧΩΡΙΣ οφειλή προς τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου για τα σκουπίδια στη Μονάδα της Καλλιρόης

Share This


 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με τις οφειλές Δήμων προς την εταιρεία που διαχειρίζεται τα απορρίμματα του Δήμου Καλαμάτας στην μονάδα κεντρικής διαχείρισης στην Καλλιρόη Μεσσηνίας, από τη Διεύθυνση Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας γίνονται γνωστά τα εξής:

Στις 4 Αυγούστου 2023 παρελήφθη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου η αναλυτική κατάσταση ζυγολογίων των απορριμματοφόρων που μετέφεραν τα απορρίμματα του Δήμου Καλαμάτας στη μονάδα επεξεργασίας στην Καλλιρόη, και ο αντίστοιχος χρηματικός κατάλογος, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 31η Αυγούστου 2023.

Τονίζεται ότι ο μήνας Ιούλιος αποτελεί τον πρώτο μήνα για τον οποίο ο Δήμος Καλαμάτας υποχρεούται να πληρώσει για την επεξεργασία των απορριμμάτων του στην μονάδα της Καλλιρόης και συνεπώς δεν συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους οφειλέτες προς τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και ακολούθως την εταιρεία κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι πιστώσεις για την επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου είναι εξασφαλισμένες και έχουν προχωρήσει άμεσα οι διαδικασίες για την πληρωμή του 1ου χρηματικού καταλόγου, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Το Σεπτέμβριο πληρωτέο το τιμολόγιο για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με επιστολή που είχε στείλει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στους έξι Δημάρχους της Μεσσηνίας– στις 5 Μαΐου λίγο πριν ξεκινήσει η διαχείριση από τη Μονάδα της Καλλιρόης-αναφερόταν αναλυτικά στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών της διαχειρίστριας εταιρείας από τους Δήμους. Σύμφωνα με αυτή, το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 30 Ιουνίου 2023, η διαχείριση των σκουπιδιών από την Μονάδα στην Καλλιρόη θα γινόταν δωρεάν, λόγω και του μεταβατικού σταδίου λειτουργίας της. Από 1η Ιουλίου ξεκινούσε η χρέωση, με το τιμολόγιο όμως πληρωτέο,  τον Σεπτέμβριο, για τους δύο μήνες του καλοκαιριού (Ιούλιο και Αύγουστο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages