15 χρόνια από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά σε υποτροφίες φοιτητών και φοιτητριών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

15 χρόνια από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά σε υποτροφίες φοιτητών και φοιτητριών

15 χρόνια από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά σε υποτροφίες φοιτητών και φοιτητριών

Share This


 Οι επιταγές συνολικού ύψους 38.400 ευρώ, που αντιστοιχούν στις υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά του Δήμου Καλαμάτας, επιδόθηκαν σήμερα, Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, στο Δημαρχείο Καλαμάτας.


Συνολικά βραβεύθηκαν 8 αριστούχοι φοιτητές με επιταγή 4.800 ευρώ. Τις επιταγές παρέλαβαν οι δικαιούχοι ή οι γονείς τους που αναδείχθηκαν υπότροφοι για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όλοι με εξαιρετικές επιδόσεις στις σπουδές τους.

Οι υποτροφίες δίδονται σε φοιτητές από τα έσοδα των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά. Οι 8 υποτροφίες δίδονται στους εξής δικαιούχους:α. Ηλιοπούλου Μαρία του Άγγελου

β. Σαραντοπούλου Δανάη – Ευσταθία του Δημητρίου

γ. Μπιτσάνη Κωνσταντίνα του Γρηγορίου

δ. Πετρομιχελής Δημήτριος του Παναγιώτη

ε. Βαγγέλη Σουζάνα του Αντέρα

στ. Δημητρακοπούλου Ελένη του Ιωάννη

Επίσης, θα ακολουθήσει προσεχώς η επίδοση επιταγών όσον αφορά σε 2 υποτροφίες προς επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αποφοίτησαν από το Λύκειο το 2021. Οι υποτροφίες θα δοθούν στους παρακάτω αποφοίτους:

α. Γκιούλου Μυρτώ Μαρία του Θεοδώρου

β. Γεωργίου Βασιλική του Παναγιώτη

Επισημαίνεται πως στην Επιτροπή, η οποία επιλέγει τους υποτρόφους, δε μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, αλλά τη συγκροτούν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.


ύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι οποίοι στη συνέχεια παρέδωσαν τα βραβεία. Επίσης, βραβεία παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, τον Αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη, τον Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Αγάπιο Οικονομίδη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλο Κλάδη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλία Γυφτέα. Τον συντονισμό της λιτής εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages