Τεχνικά προβλήματα των σχολικών κτιρίων στο επίκεντρο της συνάντησης της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τεχνικά προβλήματα των σχολικών κτιρίων στο επίκεντρο της συνάντησης της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας

Τεχνικά προβλήματα των σχολικών κτιρίων στο επίκεντρο της συνάντησης της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας

Share This

 


Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μια σειρά από ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση μελών της Ένωσης συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Καλαμάτας με το μέλος της ΑΣΓΜΕ Στέλιο Μπούσουλα. Στην ατζέντα της συνάντησης οι ελλείψεις σε προσωπικό και τα τεχνικά προβλήματα των σχολικών κτιρίων, με κοινή διαπίστωση πως θα πρέπει να επιλυθούν προτού οι μαθητές επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Το δελτίο Τύπου για την εν λόγω συνάντηση αναφέρει:

«Το Σάββατο 19/8 το ΔΣ της Ένωσης συναντήθηκε με τον Στέλιο Μπούσουλα μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και υπεύθυνο για τους συλλόγους γονέων στην Πελοπόννησο.

Έγινε πλούσια συζήτηση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που κυρίως επικεντρώθηκε στα προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με το άνοιγμα των σχολείων, είτε αυτά έχουν να κάνουν με τον κίνδυνο σοβαρών  ελλείψεων προσωπικού για άλλη μια χρονιά, είτε με τεχνικά προβλήματα των σχολικών κτιρίων (καθαριότητα, ειδική αγωγή, κτιριακά προβλήματα , πυρασφάλεια, αντισεισμική θωράκιση).

Συζητήσαμε για τις άμεσες κινήσεις μας και για τις συναντήσεις που θα πρέπει να γίνουν με τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση της αναγκαιότητας για συγκρότηση ομοσπονδίας γονέων στην Πελοπόννησο και ότι αυτή η προοπτική θα αποτελέσει κίνητρο και σε περισσότερους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής να προχωρήσουν σε συντονισμό των δράσεων τους. Συγκεκριμένα, σχεδιάσαμε τα βασικά βήματά μας, ώστε  να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημιουργία της Ομοσπονδίας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΑΣΓΜΕ κάλεσε το ΔΣ της Ένωσης να συμμετάσχει στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας, ώστε να ανταλλαχθούν πείρα, προβληματισμός και ιδέες από γονείς σε όλη την Ελλάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages