ΚΛΕΙΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΡΕΥΣΤΟ.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΛΕΙΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΡΕΥΣΤΟ..

ΚΛΕΙΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΡΕΥΣΤΟ..

Share This
Τελεσίγραφο σε χιλιάδες φορολογούμενους δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εκπληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους όσον αφορά στις μη υποβληθείσες δηλώσεις (ΦΠΑ ή παρακρατούμενων φόρων), έως 20.6.2014 διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Η ρύθμιση αυτή αφορά
χιλιάδες επιτηδευματίες που εμφανίζονται στο σύστημα ΤΑΧΙS ως «ενεργοί», καθώς εντοπίστηκαν να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία «συναλλακτική κίνηση», όμως δεν έχουν εκπληρώσει στο σύνολό τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η μόνη δυνατότητα να γλιτώσουν από τους καταλογισμούς αυτούς είναι να σπεύσουν και να υποβάλουν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις που απέφυγαν να καταθέσουν, καθώς επίσης και να καταβάλουν εκπρόθεσμα τους φόρους που δεν πλήρωσαν.Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούνται από το υπουργείο Οικονομικών με καταλογισμούς υπέρογκων φόρων που θα υπολογιστούν κατ' εκτίμηση από τις αρμόδιες εφορίες.
Αναλυτικά η εγκύκλιος:
ΘΕΜΑ : «Ενημέρωση των φορολογουμένων για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων».
Στα πλαίσια εντατικοποίησης της προσπάθειας της Φορολογικής Διοίκησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και προκειμένου να εστιαστεί ο φορολογικός έλεγχος σε ενεργές επιχειρήσεις, καλούνται, να προσέλθουν μέχρι 20-06-2014, στη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα τους, οι επιχειρήσεις εκείνες (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), που χωρίς να έχουν εκπληρώσει στο σύνολο τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρουσιάζουν έστω και μία "συναλλακτική κίνηση" σε κάποιο υποσύστημα του Ο.Π.Σ.Φ.-TAXIS για το διάστημα από 01-01-2011 έως 31-12-2013 προκειμένου:
• να εκπληρώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποχρεώσεις, εφόσον συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή
• να υποβάλουν δήλωση διακοπής στην περίπτωση που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή
• να υποβάλουν δήλωση μεταβολής εργασιών με σκοπό να θέσουν την επιχείρηση τους σε «αδράνεια».
Στις επιχειρήσεις που δεν ανταποκριθούν, θα εφαρμοστούν από 01-07-2014 οι διατάξεις του άρθρου 33 του ν. 4174/2013 «Φορολογικές Διαδικασίες και άλλες Διατάξεις», όπως ισχύει.
Το άρθρο 33 του ΚΦΔ ορίζει σχετικά:
«Σε περιπτώσεις που ο φορολογούμενος, παρά την υποχρέωσή του να υποβάλει φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας, δεν υποβάλει φορολογική δήλωση, η Φορολογική Διοίκηση δύναται να εκδώσει πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου ορίζοντας τη φορολογητέα ύλη, με βάση κάθε στοιχείο και πληροφορία που έχει στη διάθεσή της και αφορούν ιδίως το επίπεδο διαβίωσης του φορολογουμένου, την άσκηση της επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητάς του ή ομοειδείς επιχειρηματικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες. Ο Γενικός Γραμματέας δύναται να εκδίδει απόφαση σχετικά με τον τρόπο προσδιορισμού της κατ' εκτίμηση φορολογητέας ύλης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου. Εάν, μετά την έκδοση της πράξης αυτής, ο φορολογούμενος υποβάλλει φορολογική δήλωση, η πράξη αυτή παύει να ισχύει αυτοδικαίως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages