Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας στο Δημαρχείο της πόλης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας στο Δημαρχείο της πόλης

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας στο Δημαρχείο της πόλης

Share This
«Δύο θέματα ζέοντα», σύμφωνα με το χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος, συζητήθηκαν σήμερα ανάμεσα στον Παναγιώτη Ε. Νίκα και το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας Αδαμάντιο Μητρόπουλο:
1. Η αυξημένη παραβατικότητα μερίδας αθιγγάνων και 2. Τα προβλήματα στη λειτουργία της πόλης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στα νέα του καθήκοντα το συμπατριώτη μας, από το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας διαχρονικά είχε άριστη συνεργασία με όλους τους επικεφαλής της Αστυνομίας στην περιοχή μας, κάτι που θα επιδιώξει να έχει και με τον κ. Μητρόπουλο. Ακολούθησε μακρά συζήτηση και ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της, χαρακτήρισε το θέμα της αντιμετώπισης της παραβατικής συμπεριφοράς μερίδας των αθιγγάνων – με το οποίο ασχολείται ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, δυσεπίλυτο, τονίζοντας πως έχει κυρίως πολιτική και κοινωνική διάσταση. Φυσικά, η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έχει μεγάλη σημασία, αλλά απαιτούνται κυρίως μέτρα πρόληψης.
Σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος ανέφερε πως παρά τις προσπάθειες της Τροχαίας παρατηρούνται άναρχη στάθμευση οχημάτων, κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, κατασκήνωση σε δημόσιους χώρους αθιγγάνων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και αυξανόμενος αριθμός παρανόμων πλανοδίων. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να αντιμετωπισθεί η κατάσταση με τη δημιουργία νέας υπομονάδας στην Αστυνομία, που θα στελεχωθεί με προσωπικό της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages