200 ποδηλάτες με 173 km, με αφετηρία τα Καλάβρυτα και τερματισμό την Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

200 ποδηλάτες με 173 km, με αφετηρία τα Καλάβρυτα και τερματισμό την Καλαμάτα

200 ποδηλάτες με 173 km, με αφετηρία τα Καλάβρυτα και τερματισμό την Καλαμάτα

Share This

 


Ηχηρό το μήνυμα ελευθερίας που έστειλαν 200 ποδηλάτες που πριν από λίγη ώρα ολοκλήρωησαν τη διαδρομή των 173 χιλιομέτρων της διαδρομής  με αφετηρία την ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα και τερματισμό την πλατεία Αγίων Αποστόλων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Πρόκειται για τον ποδηλατικό μαραθώνιο «Δρόμος Ελευθερίας» που έγινε στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και στις οποίες βροντερό παρών δίνει και ο δήμος της Καλαμάτας, συμμετέχοντας στον εν λόγω αγώνα.

φωτό Μιχάλης Κρατημένος


φωτό Μιχάλης Κρατημένος


φωτό Μιχάλης Κρατημένος

Κώστας Τζιούμης: «Ενώσαμε δυνάμεις για μία εμβληματική και συμβολική διαδρομή»

Ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος «Δρόμος Ελευθερίας» που εκκίνησε από την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας και αφού πέρασε μέσα από την Τρίπολη (το μεσημέρι της Κυριακής), τερμάτισε στην πόλη της Καλαμάτας, στον Ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστολών, στην πλατεία της 23ης Μαρτίου.

Στον τερματισμό παρέστη ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε: «Η Τρίπολη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης του ’21. Ο Δήμος Τρίπολης δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει ενεργά στο συμβολικό μαραθώνιο ποδηλατικό αγώνα για τα 200 χρόνια από την κήρυξης της Επανάστασης.

Ενώσαμε δυνάμεις γι’ αυτή την εμβληματική και συμβολική διαδρομή.

Ευχαριστούμε θερμά τους οργανωτές, αλλά και τους 200 ποδηλάτες που συμμετείχαν στον αγώνα και ελπίζω αυτή η διοργάνωση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να καθιερωθεί».

φωτό Μιχάλης Κρατημένος

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages