Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τις ζημιές από ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους σε Τριφυλία και Κορώνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τις ζημιές  από ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους σε Τριφυλία και Κορώνη

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τις ζημιές από ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους σε Τριφυλία και Κορώνη

Share This

 


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Τριφυλία σε Θερμοκήπια, σταυλικές εγκαταστάσεις και ελαιόδεντρα  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης στην ίδια ερώτηση τονίζει ότι μεγάλες ζημιές υπέστησαν στην Κορώνη, από ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους, κατοικίες, επαγγελματικές στέγες, κεραμοσκεπές και εξοπλισμοί πολλών καταστημάτων.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης

Θέμα:  Ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα

Στις 27/11/2021 στην Τριφυλία του Νομού Μεσσηνίας, σημειώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα, ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι, ειδικά στις περιοχές «Αγία Κυριακή» και «Μυρίτοβα».

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές:

α) Σε Θερμοκήπια με έκταση 30 στρεμμάτων, καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις και οι καλλιέργειες, που καλλιεργούνται σε αυτές και αφορούν 25 στρέμματα τομάτας και 5 στρέμματα μελιτζάνας.

Επίσης, καταστράφηκε ολοσχερώς, ένα θερμοκήπιο έκτασης 10 στρεμμάτων, με όλον τον εξοπλισμό του και το συσκευαστήριο της συγκεκριμένης μονάδας, που πρόσφατα είχε κατασκευαστεί.

β) Σε ελαιόδεντρα στην ίδια περιοχή, όπου εκριζώθηκαν περισσότερα από 1000.

γ) Σε σταυλικές εγκαταστάσεις στην Τ.Κ. Ραπτόπουλου και στην Τ.Κ. Λυκουδεσίου της Δ.Ε. Τριπύλης.

Καταστράφηκε ολοσχερώς σταύλος 175 τ.μ.

δ) Στην παραγωγή, στις παραπάνω περιοχές.

Επίσης, στις 28/11/2021 στην Κορώνη Μεσσηνίας, από ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους, υπέστησαν μεγάλες ζημιές κατοικίες, επαγγελματικές στέγες, κεραμοσκεπές και εξοπλισμοί πολλών καταστημάτων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ Κ.Κ.  ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

  1. Θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες για διαπίστωση και καταγραφή των παραπάνω ζημιών;
  2. Πώς πρόκειται να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, στις παραπάνω περιοχές της Μεσσηνίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages