Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστηνιακό λαό στην Καλαμάτα από φορείς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστηνιακό λαό στην Καλαμάτα από φορείς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστηνιακό λαό στην Καλαμάτα από φορείς

Share This

 


Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την ολομέτωπη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, διοργανώνει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις έξι το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας. Τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει Συνδικάτα και Σωματεία της Μεσσηνίας, καθώς και ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ). Σε ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απόψε Σάββατο, κάλεσε η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας. Την Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ στο λαό της Παλαιστίνης διοργάνωσε ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από το Δημαρχείο…

Για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας ανακοίνωσε: “Μετά από τον πολυήμερο αποκλεισμό και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ και η αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προχώρησε σε ολομέτωπη στρατιωτική επιχείρηση, με αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις, δολοφονώντας τον παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έγκλημα-γενοκτονία, με χιλιάδες νεκρούς, σακατεμένους, προκαλώντας τεράστιο κύμα προσφυγιάς και ξεριζωμού.

Στήριγμα σε αυτό το έγκλημα έχει βρει το Ισραήλ στην ΕΕ και στη κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκει στρατιωτικά τη χώρα μας αλλά και με τις ανιστόρητες δηλώσεις για το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα” του Ισραήλ.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, να καταδικαστεί μαζικά το έγκλημα που διαπράττει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, να εκφραστεί μαχητικά η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου που κι αυτοί εκδηλώνουν με μαχητικό και συγκινητικό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, για να ακουστεί ακόμη πιο βροντερά η απαίτηση για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη δημιουργία ενός κυρίαρχου, ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτή είναι η μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages