Ανακατατάξεις από την επανακαταμέτρηση στο Πρωτοδικείο στο Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Ανακατατάξεις από την επανακαταμέτρηση στο Πρωτοδικείο στο Δήμο Καλαμάτας

Ανακατατάξεις από την επανακαταμέτρηση στο Πρωτοδικείο στο Δήμο Καλαμάτας

Share This


 ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΓΙΖΟΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΖΙΚΟΥ

Η επανακαταμέτρηση των σταυρών είναι πάρα πολύ πιθανό να φέρει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τον διευθυντή του Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Γιάννη Χριστόπουλο, από την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος φαίνεται ότι ανεβαίνει δύο θέσεις και μπαίνει στην οχτάδα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται. Εάν συμβεί αυτό δεν εκλέγεται τελικά ο άλλος Γιάννης Χριστόπουλος, από τον Αντικάλαμο, γιατί χάνει τη θέση του από την οχτάδα.

Και στο συνδυασμό του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, ύστερα από την επανακαταμέτρηση που έγινε, είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας ο Βασίλης Λυγίζος, αντί του Γιάννη Αναζίκου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, Γιάννη Χριστόπουλο, μας είπε ότι ύστερα από την επανακαταμέτρηση ο αριθμός των ψήφων που συγκέντρωσε έφτασε τους 611, από 574 και έτσι προσπέρασε τον Γιάννη Χριστόπουλο από τον Αντικάλαμο, που ήταν όγδοος και τη Χρυσούλα Γεωργακαράκου-Τσιλιβαράκη, που είναι ένατη.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος σημείωσε ότι κατά την επανακαταμέτρηση διαπιστώθηκαν λάθη στις καταχωρήσεις και στη μεταφορά των αποτελεσμάτων και έτσι άλλαξε η σειρά των υποψηφίων που εκλέγονται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.


Ποιοι εκλέγονται στην Καλαμάτα – Πόσους σταυρούς πήραν οι υποψήφιοι – Αποτελέσματα του Πρωτοδικείου


Ανάλογα λάθη προέκυψαν από την επανακαταμέτρηση που ζήτησε ο Βασίλης Λυγίζος, ο οποίος τελικά φαίνεται ότι ήρθε πρώτος στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας και θα πρέπει να εκλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε εκλογικό τμήμα διαπιστώθηκε λάθος που προμιδότησε τον Γιάννη Αναζίκο με 100 ψήφους και συγκεκριμένα, ενώ είχε καταγραφεί ότι έλαβε δέκα ψήφους, με τον αριθμό 10 εντός παρενθέσεως, προσμετρήθηκαν υπέρ του 110 ψήφοι, πιθανότατα επειδή η αρχική παρένθεση θεωρήθηκε ως αριθμός 1!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δικηγόρο Στάθη Σταματόπουλο σημείωσε ότι η κύρια δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου με τα αποτελέσματα και τους εκλεγέντες αναμένεται σε περίπου δέκα ημέρες ή και παραπάνω. Είπε ότι σε περίπτωση αυταπόδεικτων λαθών το δικαστήριο μπορεί να κάνει οίκοθεν τις διορθώσεις ώστε στην κύρια απόφασή του να μην υπάρχει διάσταση σε σχέση με τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης. Έτσι, συνέχισε, δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσουν ενστάσεις και νέες δικαστικές διαδικασίες.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages