Market Pass: Προσοχή – Εξαπατούν καταναλωτές με SMS για το επίδομα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Market Pass: Προσοχή – Εξαπατούν καταναλωτές με SMS για το επίδομα

Market Pass: Προσοχή – Εξαπατούν καταναλωτές με SMS για το επίδομα

Share This

 


Νέα παγίδα έχει στηθεί από επιτήδειους που επιδιώκουν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, αυτή τη φορά με… δόλωμα το Market Pass.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με την ΕΡΤ, αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν λάβει SMS το οποίο τους παραπέμπει σε ένα link, μέσω του οποίου, όπως αναφέρεται στο μήνυμα, θα κάνουν την αίτησή τους για το Market Pass.

Το μόνο που θα κάνει ωστόσο το «κλικάρισμα» σε αυτό το link, θα είναι να δώσει πρόσβαση στους επιτήδειους που κρύβονται πίσω από την απάτη στους τραπεζικούς κωδικούς του εκάστοτες χρήστη.

Οι πολίτες πρέπει, λοιπόν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα SMS που λαμβάνουν, καθώς εμφανίζονται συνεχώς τέτοιου είδους απάτες, χρησιμοποιώντας πολλές φορές δολώματα… υπεράνω υποψίας. Και στις μέρες, με τη διαδεδομένη χρήση smartphones στα οποία αποθηκεύουμε τις τραπεζικές μας κάρτες ή έχουμε και εφαρμογή e-banking με τους τραπεζικούς μας κωδικούς, μία λάθος κίνηση και ένα λάθος κλικ από την πλευρά μας, μπορεί να δώσει στους απατεώνες πρόσβαση στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Χρειάζεται, έτσι, πολλή προσοχή, ενώ συνίσταται οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή μπορεί να γίνει μέσω κινητού, να γίνεται από τις εκάστοτε επίσημες εφαρμογές ή ιστοσελίδες για το κάθε ζήτημα, και όχι μέσω link που μπορεί να λάβουμε μέσω SMS ή ακόμα και παράξενων e-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages