Να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2023 ο κόμβος στην Αρτέμιδος ζητά ο Νίκας από τον Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2023 ο κόμβος στην Αρτέμιδος ζητά ο Νίκας από τον Δήμο Καλαμάτας

Να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2023 ο κόμβος στην Αρτέμιδος ζητά ο Νίκας από τον Δήμο Καλαμάτας

Share This

 


Tελεσίγραφο στέλνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προς τον Δήμο Καλαμάτας ζητώντας να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα με την κατασκευή του κόμβου που προβλέπεται στη συμβολή της με την Αρτέμιδος. Ταυτόχρονα, η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο ζητά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παράταση μέχρι τέλος του χρόνου προκειμένου να ολοκληρώσει με τον κόμβο στην Αρτέμιδος, καθώς όπως αναφέρει στο έγγραφό της, το καλοκαίρι δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί το έργου λόγω του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου που είχε ο δρόμος. Το αίτημα της τρίμηνης παράτασης του έργου έως 31/12/2023 πρόκειται να συζητηθεί και να εγκριθεί απόψε στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ωστόσο η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου είναι να δοθεί παράταση ενός μηνός, καθώς όπως αναφέρει, το αίτημα του αναδόχου υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κόμβος επί της Αρτέμιδος είχε εξαιρεθεί από το φυσικό αντικείμενο του έργου, λόγω του αντιπλημμυρικού Καλαμάτας που ήταν να γίνει στις εκβολές του Νέδοντα. Ωστόσο το αντιπλημμυρικό “πάγωσε“, μετά και την αρνητική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο και από το Περιφερειακό, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση που έχει και την τελική απόφαση να το “παγώσει”. Έτσι επανεντάχθηκε ο κόμβος στην ανάπλαση, προκειμένου το έργο να γίνει όπως ακριβώς είχε αρχικά σχεδιαστεί. Αυτό όλο όπως ήταν φυσικό έφερε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου που προέβλεπε τον κόμβο. Πλέον εκτιμάται και από την ανάδοχο εταιρεία ότι τέλος του 2023 ο κόμβος στη συμβολή Αρτέμιδος με Πλαστήρα θα έχει ολοκληρωθεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μέχρι την 31η του ερχόμενου Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει περατωθεί ως προς το συνολικό του αντικείμενο το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στην Καλαμάτα, επί της πορείας ολοκλήρωσης του οποίου ζητεί ενημέρωση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με σχετικό έγγραφό του προς τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο, η καθυστέρηση του οποίου είναι ιδιαίτερα μεγάλη, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια στο πλαίσιο της Στρατηγικής ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) του Δήμου Καλαμάτας και θα πρέπει να έχει τελειώσει ώς τις 31 Δεκεμβρίου.

“Παρακαλούμε όπως μετά το πέρας των διαδικασιών έγκρισης της παράτασης του χρονοδιαγράμματος της εργολαβίας κατασκευής, μας ενημερώσετε έγκαιρα και για την ολοκλήρωση της υλοποίησης του συνολικού φυσικού αντικειμένου της διακήρυξης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της πράξης, με τις απαραίτητες ενέργειες στο ΟΣΠ (Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα) του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο του περιφερειάρχη Π. Νίκα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages