Δήμος Καλαμάτας: Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας για τη χειμερινή περίοδο 2023 – 2024 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Καλαμάτας: Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας για τη χειμερινή περίοδο 2023 – 2024

Δήμος Καλαμάτας: Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας για τη χειμερινή περίοδο 2023 – 2024

Share This


 
Συνεδρίασε , το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023 – 2024».

Στη συνεδρίαση, κατά την οποία παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προήδρευσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας. Εστίασε στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και όλων των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι σε επίπεδο καθημερινότητας οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, σε συνεργασία και με τους Προέδρους των Κοινοτήτων φροντίζουν ώστε να αντιμετωπίζονται θέματα καθαρισμών, μικρών τεχνικών έργων κ.ά.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα συντονισμού και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων και επισημάνθηκαν τα πεδία συνεργασίας αυτών, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 77 ΜΕ, της 120 ΠΕΑ, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, του ΕΚΑΒ, του Κ.Υ. Καλαμάτας, της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, της ΔΕΔΔΗΕ, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και εθελοντών.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει επικαιροποιημένα και εγκεκριμένα σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages