Εξελίξεις στην εκπόνηση μελετών για το έργο της «Αστική Αναζωογόνηση» στην ανατολική γειτονιά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξελίξεις στην εκπόνηση μελετών για το έργο της «Αστική Αναζωογόνηση» στην ανατολική γειτονιά

Εξελίξεις στην εκπόνηση μελετών για το έργο της «Αστική Αναζωογόνηση» στην ανατολική γειτονιά

Share This


 
Συνάντηση εργασίας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο Καλαμάτας με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την ωρίμανση των μελετών και υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας». Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της «Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.Α. ΟΤΑ».

Στη συνάντηση, επίσης, μετείχαν Αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακά στελέχη των αρμοδίων Διευθύνσεων του Δήμου, εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας καθώς και μελετητές – μέλη των ομάδων εργασίας. Παρουσιάστηκε η πορεία των υπό εκπόνηση μελετών, ενώ τέθηκαν προς συζήτηση και δόθηκαν λύσεις σε θέματα διαδικαστικής φύσης.

Υπενθυμίζεται ότι ανάπλαση, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», απλώνεται σε μια έκταση 103.000,00 τ.μ.. Έχει ως στόχο την ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου, τη δημιουργία κοινόχρηστων υποδομών στην περιοχή ανατολικά της οδού Σφακιανάκη και την εν γένει αστική αναζωογόνηση της περιοχής μελέτης. Επίσης, τη διασύνδεση της ανατολικής συνοικίας με το ιστορικό κέντρο της πόλης και την παραλία όπως και τη δημιουργία ενός ουσιώδους ανατολικού κέντρου πόλης σύμφωνα με τις αρχικές βλέψεις του ΓΠΣ 1986, τις κατευθύνσεις του ΓΠΣ 2011, αλλά και των σύγχρονων συνθηκών αστικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages