“Παπαφλέσσεια” στην Καλαμάτα με σημαντικούς αθλητές που “προθερμαίνονται” ενόψει των Ολυμπιακών και Πανευρωπαϊκών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Παπαφλέσσεια” στην Καλαμάτα με σημαντικούς αθλητές που “προθερμαίνονται” ενόψει των Ολυμπιακών και Πανευρωπαϊκών

“Παπαφλέσσεια” στην Καλαμάτα με σημαντικούς αθλητές που “προθερμαίνονται” ενόψει των Ολυμπιακών και Πανευρωπαϊκών

Share This

 


Με πολλούς Έλληνες και ξένους αθλητές υψηλού επιπέδου θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου “Παπαφλέσσεια”, μια ιστορική και καταξιωμένη διεθνώς αθλητική διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και προβάλλει την περιοχή. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι του διοργανωτή φορέα, του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, καθώς και των συνδιοργανωτών, που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, οι ομιλητές κάλεσαν τον κόσμο, ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους, στο Στάδιο της Παραλίας να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να ενισχύσουν την προσπάθεια των αθλητών και να τους χειροκροτήσουν…

Όπως σημείωσε η διευθύντρια των αγώνων, Ελένη Χαντζή, το χαρακτηριστικό των φετινών “Παπαφλεσσείων” είναι ότι πραγματοποιούνται σε μια απαιτητική χρονιά, καθώς θα ακολουθήσουν οι Ολυμπιακοί και οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Στίβου. Για το λόγο αυτό, είπε, δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις σχετικά με τις επιδόσεις γιατί “οι αθλητές ουσιαστικά κάνουν το ξεκίνημά τους και ακόμα δεν υπάρχουν δεδομένα. Όλοι προσπαθούν να μπουν σε ρυθμό και να φορμαριστούν για τους μεγάλους αγώνες”.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού, Παναγιώτη Στασινόπουλο, που ευχήθηκε να επιτύχουν οι συμμετέχοντες αθλητές μεγάλες επιδόσεις και διακρίσεις, ενώ έδωσε τις ευχαριστίες του στους συνδιοργατωτές, τους χορηγούς, όσους εργάζονται από πολύ καιρό για να γίνουν οι αγώνες με επιτυχία, καθώς και στους εθελοντές. Επιπλέον ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού κ. Στασινόπουλος σημείωσε ότι “τα «Παπαφλέσσεια» άρχισαν να διεξάγονται το 1956, τότε που ο αείμνηστος Παναγιώτης Καίσαρης ήταν παράλληλα Δήμαρχος της Καλαμάτας και Πρόεδρος του Μεσσηνιακού. Στην πορεία της συνεχούς διοργανώσεως των εν λόγω αγώνων πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες στήριξαν το θεσμό και τον έκαναν παγκόσμια γνωστό ως ένα από τα κορυφαία Αθλητικά Meetings. Μέσα σε δύσκολες πολιτικά και κοινωνικά συνθήκες τα «Παπαφλέσσεια» μπορεί να απώλεσαν κάποια στιγμή τον Διεθνή χαρακτήρα τους, δεν έχασαν όμως την αίγλη τους. Σήμερα με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τη στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πτωχού, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλη Ξυγκώρου, αλλά και αρκετών Φορέων και γενναιόδωρων Χορηγών, οι αγώνες «Παπαφλέσσεια» συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους στο διεθνές αθλητικό στερέωμα”.

Ακόμη ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού μετέφερε το χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, σημειώνοντας τη δέσμευσή του ότι η Περιφέρεια θα στηρίζει σταθερά τα “Παπαφλέσσεια”

Χαιρετισμούς έκαναν ακόμη ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Κρανιώτης.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και μίλησε ο σπρίντερ από το Ομάν Αλί Ανγουάρ Αλ-Μπαλουσί, 22 ετών, ο οποίος είναι κορυφαίος Ασιάτης αθλητής στην κατηγορία του. Σημείωσε ότι πρώτη φορά επισκέπτεται την περιοχή και ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, ευχήθηκε σε όλους τους συναθλητές του να έχουν καλή επιτυχία, ενώ για τον ίδιο είπε πως η συμμετοχή του στα “Παπαφλέσσεια” εντάσσεται σε μια σειρά αθλητικών μίτινγκ που λαμβάνει μέρος αυτή την περίοδο και ότι σκοπός του είναι να επιτύχει ατομικό ρεκόρ.

Στους “Παπαφλέσσεια” θα αγωνιστούν 55 ξένοι αθλητές και 65 Έλληνες.

Στ.Μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ»

«Η αγωνιστική δράση της θερινής περιόδου ξεκινά για τα καλά και σειρά έχουν τα «Παπαφλέσσεια» να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και αρκετών ξένων αθλητών και αθλητριών.

Στο στάδιο της Καλαμάτας την Κυριακή (12/5) θα βρεθούν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των μεγάλων στόχων του καλοκαιριού.

Η Ελίνα Τζένγκο περίπου έναν μήνα πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο που κατέχει από το Μόναχο, θα αγωνιστεί στα Παπαφλέσσεια. H 22χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού έχει καλύτερη επίδοση φέτος στα 59,73 μ. που σημείωσε στο Diamond League της Σανγκάη στην Κίνα στις 27 Απριλίου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα πάρει μέρος ο Γιάννης Κυριαζής.

Στο ύψος των γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Τατιάνας Γκούσιν, της Παναγιώτας Δόση και της Ελευθερίας Χριστογεώργου. Ενώ στα 100 μ. θα έχουμε την Ραφαέλα Σπανουδάκη που θα πάρει θέση και στην εκκίνηση των 200 μ. μαζί με την Άρτεμις Αναστασίου. Στα 800 μ. η Γεωργία Δεσπολλάρη θα κυνηγήσει μια γρήγορη κούρσα μαζί με τις Ιουλιάνα Ρούσσου και Νέλλυ Φλουτάκου. Στα 800 μ. των ανδρών θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Χάρης Ξενιδάκης.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα κάνει την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς στα 100 μ. εμπ. μαζί με την Σοφία Ιωσηφίδου. Στα σπριντ των ανδρών θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης ΤριβιζάςΝίκος ΠαναγιώτοπουλοςΓιάννης ΓρανιτσιώτηςΝίκος Εμπέογλου και Λάμπρος Βολίκας, ενώ στα 200 μ. θα αγωνιστούν και οι Γιάννης ΚαριοφύλληςΒασίλης Μυριανθόπουλος.

Την πρώτη του κούρσα για το 2024 στα 400 μ. εμπ. θα κάνει ο Δημήτρης Λεβαντίνος ενώ μαζί στην εκκίνηση θα βρεθεί και ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης. Στο μήκος των ανδρών θα πάρει μέρος ο Νίκος Σταματονικολός.

Το πρόγραμμα:

18.00 100 μ. Εμπ. (Γ)

18.00 Μήκος (Α)

18.00 Ακοντισμός (Α)

18.20 100 μ. (Α)

18.35 100 μ. (Γ)

18.35 Ύψος (Γ)

18.50 800 μ. (Α)

19.05 800 μ. (Γ)

19.05 Ακοντισμός (Γ)

19.30 200 μ. (Γ)

19.45 200 μ. (Α)

20.00 400 μ. εμπ. (Α)

kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages