Μεσσηνία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Τρίτη – Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Μεσσηνία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Τρίτη – Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση

Μεσσηνία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Τρίτη – Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση

Share This


 Εξαιτίας του αυξημένου κίνδυνου πυρκαγιών που προβλέπονται για αύριο 08/08/2023, στο Νομό Μεσσηνίας πρέπει :

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψηαναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι είναι σε ισχύ η υπ’ αριθμ. πρωτ. 213474/21-06-2023 (ΑΔΑ: 6ΙΖ37Λ1-Χ7Β) απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages